Μερικές φορές λαχταράτε τέλεια ψημένα πλευρά που πέφτουν από το κόκαλο για δείπνο, αλλά κοιτάτε το ρολόι σας και αλλάζετε γνώμη. Έχοντας απομείνει μόνο 3 έως 4 ώρες για να ετοιμάσετε το δείπνο, μπορεί να έχετε θυσιάσει τόσες φορές την ιδέα να καπνίζετε παϊδάκια. Οχι πια. Εάν έχετε τουλάχιστον 3 έως 4 ώρες πριν το δείπνο, μπορείτε να φτιάξετε τα πιο απολαυστικά, χυμώδη παϊδάκια στον καπνιστή σας με αυτές τις απλές συνταγές. Ο οδηγός μας για το γρηγορότερο κάπνισμα των πλευρών έχει 5 εύκολες συνταγές που θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε τα καπνιστά παϊδάκια στο μισό χρόνο. Πιστέψτε μας. Τα καπνιστά παϊδάκια σας θα εξακολουθούν να είναι τόσο νόστιμα όσο η μέθοδος προέλευσης 3-2-1. Λοιπόν, ας εμβαθύνουμε.
Χρησιμοποιήστε τις σωστές περικοπές
Το κάπνισμα φαγητού δεν είναι μαγικό. Η απλή ιδέα είναι να αρωματίσετε το φαγητό με καπνό ψήνοντάς το στον καπνό. Για να ψηθούν πιο γρήγορα τα παϊδάκια, θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία αλλά με ένα twist. Για να βεβαιωθείτε ότι τα παϊδάκια έχουν ψηθεί καλά, επιλέξτε κομμάτια που χρειάζονται συγκριτικά λιγότερο χρόνο για να γίνουν έτοιμα, όπως παϊδάκια baby back, St. Louis, κ.λπ. Επίσης, ελέγξτε για φρέσκο ωμό κρέας που θα απορροφήσει τη μέγιστη γεύση σε ελάχιστο χρόνο.
5 Μέθοδοι για να καπνίσετε τα πλευρά πιο γρήγορα
Τώρα που ξέρετε ήδη τις προϋποθέσεις για να πέσετε από τα κόκαλα τα πλευρά που καπνίζετε στο μισό χρόνο. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε.
Μέθοδος 1
Αντί να καπνίζετε αργά στους 220 °F έως 240 °F (104 °C έως 115 °C), ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 300 °F (149 °C). Τώρα καπνίζετε τα παϊδάκια για περίπου μία ώρα και 15 λεπτά. Μην ξεχνάτε να ψεκάζετε περιστασιακά. Αυτό θα αλλάξει το χρώμα και την υφή του εξωτερικού μέρους των πλευρών ενώ θα το σοτάρετε ελαφρά. Τώρα, πάρτε τα παϊδάκια και τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο με λιωμένο βούτυρο, καστανή ζάχαρη και σόδα ή χυμό. Βάλτε το ξανά στο καπνιστή και καπνίστε για 45 λεπτά. Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα πλευρά θα είναι τρυφερά. Τα ξετυλίγουμε, τα αλείφουμε με λίγη σάλτσα μπάρμπεκιου και τα καπνίζουμε για άλλα 15 λεπτά. Ελέγξτε την ετοιμότητα με α θερμόμετρο κρέατος και απολαύστε χυμώδη, καπνιστά παϊδάκια.
Μέθοδος 2
Προθερμάνετε το καπνιστή φαγητού και αλατοπιπερώστε τα παϊδάκια χωρίς να αφαιρέσετε την ασημένια μεμβράνη. Αφήστε το να καπνίσει για 2μιση ώρες, ραντίζοντάς το κατά διαστήματα. Το βγάζουμε, αλείφουμε λίγο βούτυρο και σάλτσα μπάρμπεκιου και από τις δύο πλευρές και το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο. Τώρα καπνίζετε τα παϊδάκια τυλιγμένα για περίπου 45 λεπτά. Το βγάζουμε και ξεκουράζουμε για άλλα 10 λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες και σερβίρουμε ζεστά καπνιστά παϊδάκια.
Μέθοδος 3
Προθερμάνετε τον καπνιστή φαγητού στην υψηλότερη θερμοκρασία με κλειστή την πόρτα. Τραβήξτε τη μεμβράνη και κόψτε το περιττό λίπος πριν αλατοπιπερώσετε τα παϊδάκια. Τοποθετήστε τα παϊδάκια απευθείας στη σχάρα και καπνίστε για 30 λεπτά στην υψηλότερη θερμοκρασία. Ακολούθησε το κάπνισμα για άλλες 2,5 ώρες μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή ετοιμότητα. Ψεκάστε το χυμό μήλου περιστασιακά για να μην στεγνώσουν.
Μέθοδος 4
Ξεκινήστε αφαιρώντας τη μεμβράνη και αλατοπιπερώνετε το κρέας. Τώρα καπνίστε για 1 ώρα σε υψηλή θερμοκρασία και θα δείτε το χρώμα στην εξωτερική επιφάνεια να μεταμορφώνεται. Το βγάζουμε, το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το καπνίζουμε για άλλη 1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει. Για να σχηματίσετε το φλοιό στην εξωτερική επιφάνεια ενώ διατηρείτε το εσωτερικό τρυφερό, ξετυλίξτε τα πλευρά και καπνίστε για άλλα 30 λεπτά.
Μέθοδος 5
Αφαιρέστε το περιττό λίπος και τη μεμβράνη από τα πλευρά. Απλώστε ένα στεγνό τρίψιμο, τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για μια ώρα. Βγάλτε το και αφήστε το να ξεκουραστεί ενώ προθερμαίνετε το καπνιστή φαγητού. Τώρα ξετυλίξτε τα παϊδάκια και τοποθετήστε τα στη σχάρα με την πλευρά του οστού προς τα κάτω. Αφήστε τα να καπνίσουν για τρεις ώρες. Τα βγάζετε, αλείφετε με λίγο βούτυρο και μέλι, τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και καπνίζετε ξανά για 45 λεπτά με την οστέινη πλευρά προς τα επάνω. Βγάζετε τα παϊδάκια και καπνίζετε για άλλα λίγα λεπτά ξετυλιγμένα για να έχετε ένα σκληρυμένο εξωτερικό στρώμα.
Με αυτό, φτάσαμε στο τέλος αυτού του άρθρου σχετικά με 5 μεθόδους για να μαγειρέψετε τα καπνιστά παϊδάκια πιο γρήγορα. Ενώ η θερμοκρασία παίζει τεράστιο ρόλο, πρέπει να είστε προσεκτικοί με τον χρόνο που αναφέρεται σε κάθε μέθοδο. Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές και τα κόλπα του Bradley να σας ενθάρρυναν να δοκιμάσετε να καπνίζετε παϊδάκια πιο γρήγορα από τη συνηθισμένη μέθοδο 3-2-1.
Δείτε μερικά ακόμη άρθρα σχετικά με τα καπνιστά παϊδάκια:
Πώς να φτιάξετε 3-2-1 καπνιστά παϊδάκια και γιατί πρέπει να το κάνετε
Μπορείτε να παγώσετε τα καπνιστά πλευρά;
Baby Back vs. Spare Ribs: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χοιρινά παϊδάκια
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.