Με τα χρόνια, καθώς έχω χρησιμοποιήσει το Bradley Smoker μου, υπάρχουν αρκετοί φίλοι και συγγενείς που αποφάσισαν να κάνουν το βήμα και αγόρασαν ένα Bradley για τον εαυτό τους.
Είναι δύσκολο να αντισταθείς να έρθεις για μπάρμπεκιου και να δοκιμάσεις καπνιστά παϊδάκια, jalapeno poppers ή φτερούγες κοτόπουλου και να μην παρασυρθείς στο τοπικό κατάστημα για να αρπάξεις τον δικό σου καπνιστή.
Είναι σύνηθες οι άνθρωποι να μου κάνουν πολλές ερωτήσεις κατά τους πρώτους μήνες που μαθαίνω τις λεπτομέρειες του καπνίσματος. Πιθανώς μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που μου κάνουν, είναι το καθάρισμα του καπνιστή. Έτσι, σκέφτηκα να γράψω αυτό το άρθρο για να μοιραστώ πώς καθαρίζω τον καπνιστή μου και τα πολλά μέρη του.
Πώς να καθαρίσετε τα ράφια
Είναι σημαντικό να τρίβετε αυτές τις σχάρες μετά από κάθε καπνό. Μερικές φορές το φαγητό μπορεί να κολλήσει στο ράφι μετά από καπνό και συνήθως υπάρχει συσσώρευση υπολειμμάτων μαύρου καπνού και στα χαλύβδινα ράφια.
Απλώς πλύνετε με ζεστό νερό και σαπούνι και τρίψτε τις σχάρες. Ανάλογα με τη συσσώρευση, τα πετάω στο πλυντήριο πιάτων για να τα καθαρίσω αμέσως. Άλλες φορές, απαιτούν λίγη περισσότερη δουλειά και βγάζω τη βούρτσα για να τα καθαρίσω. Η χρήση του Bradley Magic Mats θα κάνει τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη, αφού τα ράφια δεν θα λερωθούν τόσο.
Το μπολ σταγόνων είναι πολύ απλό στο πλύσιμο
Εντάξει, θα είμαι ο πρώτος που θα το παραδεχτώ. Υπάρχουν φορές που αφήνω το μπολ γεμάτο με καμένες μπισκότες και νερό μετά από καπνό. Θέλω να πω, είναι εύκολο να ξεχάσεις να το καθαρίσεις αφού καπνίσεις όλο αυτό το υπέροχο φαγητό.
Τρώτε, επισκέπτεστε με φίλους, φτάνει το βράδυ και πριν κοιμηθείτε, βάζετε το κάλυμμα στον καπνιστή σας. Μετά, μπορεί να περάσει μια εβδομάδα, να θέλετε να καπνίσετε κάτι. Ανοίγεις την πόρτα μόνο και μόνο για να ανακαλύψεις ότι το μπολ είναι γεμάτο νερό και απανθρακωμένα μπισκότα – ωχ!
Ενώ μου αρέσει να καθαρίζω το μπολ μετά από κάθε καπνό, αν δεν το κάνατε, απλώς πετάξτε το περιεχόμενο και πλύνετε το μπολ από ανοξείδωτο χάλυβα σε ζεστό σαπουνόνερο. Τότε είναι έτοιμο για τον επόμενο καπνό!
Ο δίσκος αποστράγγισης σε σχήμα V θα χρειαστεί μια βούρτσα καθαρισμού
Αυτός ο δίσκος συλλογής σταγόνων με σχισμή που καλύπτει τον καυστήρα μπισκότων και το μπολ σταγόνων είναι πιθανώς το μέρος του καπνιστή που παίρνει τα περισσότερα σκουπίδια. Οτιδήποτε στάζει από το φαγητό που καπνίζεται πέφτει σε αυτόν τον δίσκο και, μετά το κάπνισμα παϊδάκια, κοτόπουλο ή χοιρινή κοιλιά, ο δίσκος μπορεί να είναι χάος!
Παρόλο που μπορεί να συσσωρευτεί πολλά σκουπίδια μετά από ένα μόνο κάπνισμα, στην πραγματικότητα καθαρίζεται αρκετά εύκολα. Περιμένω μέχρι να κρυώσει τελείως ο καπνιστής και αφαιρώ το δίσκο.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια ξύστρα γκριλ/bbq και μια βούρτσα για τρίψιμο, ξύνω όλα τα σκουπίδια σε μια σακούλα και την τρίβω για να καθαρίσει. Εάν χρειάζεται, το πλύσιμο του δίσκου σε ζεστό σαπουνόνερο μπορεί να τον κάνει να φαίνεται ξανά σχεδόν καινούργιο! Προσπαθώ να το καθαρίζω μετά από κάθε καπνό, ειδικά αν έπεφταν πολλές σταγόνες στο δίσκο.
Οι σφραγίδες της πόρτας
Το τρέξιμο του καπνιστή προκαλεί τη συλλογή πολλών υπολειμμάτων καπνού στην πόρτα. Με την πάροδο του χρόνου, η σφράγιση της πόρτας μπορεί να δημιουργήσει κάποιο όπλο πάνω της.
Δεν είναι καθόλου μεγάλη υπόθεση, αλλά μπορεί να κάνει την πόρτα να κολλήσει λίγο. Διαπιστώνω ότι μετά από μερικούς μεγάλους καπνούς, οι τσιμούχες στην πόρτα χρειάζονται γρήγορο καθάρισμα.
Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας ένα πανί πλύσης και ζεστό σαπουνόνερο. Απλώς σκουπίστε τις τσιμούχες της πόρτας και το πλαίσιο του καπνιστή όπου σφραγίζουν την επαφή της πόρτας. Ο καθαρισμός αυτών των σημείων θα κρατήσει την πόρτα να ανοίγει και να κλείνει ομαλά.
Ο καυστήρας Bisquette
Με την πάροδο του χρόνου, ανακάλυψα ότι ο καυστήρας των μπισκότων μπορεί να συσσωρευτεί λίγη στάχτη. Καπνίζω πολύ και δεν συμβαίνει συχνά. Ωστόσο, το παρατηρώ όταν τα μπισκότα δεν καίγονται, όσο πρέπει.
Εάν ο καυστήρας συσσωρευτεί στάχτη, φαίνεται να μειώνει τη μεταφορά θερμότητας στα φρέσκα μπισκότα. Και μπορείτε να ψάξετε στο μπολ σας για να βρείτε τα μπισκότα μόνο τα 2/3 καμένα.
Ο καθαρισμός του καυστήρα είναι πολύ εύκολος. Βεβαιωθείτε ότι ο καυστήρας είναι κρύος και αφαιρέστε το δίσκο σταγόνων σε σχήμα V για να έχετε πολύ χώρο. Στη συνέχεια, στη βάση του καυστήρα μπισκότων, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο για να αφαιρέσετε τυχόν υπολειμματική στάχτη.
Ενώ λειτουργεί μια ξύστρα γκριλ/bbq, εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ ένα παλιό κατσαβίδι με επίπεδη κεφαλή. Είναι αρκετά μικρό για να μπει στα γωνιακά σημεία του καυστήρα και λειτουργεί σαν γούρι για μένα!
Οι τοίχοι του καπνιστή έχουν κάποιο χαρακτήρα. Μην Τα Καθαρίζετε!
Αυτό είναι το μόνο μέρος του καπνιστή που προσπαθώ να μην καθαρίζω ποτέ. Μου αρέσει να βλέπω τα υπολείμματα μαύρου καπνού σε όλους τους τοίχους του καπνιστή μου.
Δείχνει ότι το χρησιμοποιώ πολύ. Άλλωστε, πιστεύω ότι αυτό το 'καρύκευμα' του καπνιστή θα ενισχύσει και τη γεύση ό,τι μαγειρευτεί στη μηχανή.
Τώρα, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να υπάρχει λίγο ξεφλούδισμα και απλά ξύνω οποιαδήποτε από τις μαύρες νιφάδες από τα τοιχώματα του καπνιστή. Εκτός από αυτό, δεν κάνω τίποτα άλλο. Ποτέ δεν έχω πλύνει ή καθαρίσει τους τοίχους του καπνιστή μου. Αυτό θα αφαιρούσε όλο τον χαρακτήρα από τον καπνιστή μου!