Η τεχνολογία έχει αλλάξει πραγματικά τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε και βλέπουμε τα πράγματα. Μόλις πριν από λίγα χρόνια, η κοινή χρήση συνταγών φαγητού γινόταν κυρίως από στόμα σε στόμα ή διάβασμα περιοδικών μαγειρικής και έπρεπε να περιμένετε έναν μήνα πριν κυκλοφορήσουν ένα νέο αντίγραφο. Ωστόσο, όλα αυτά έχουν αλλάξει, και με αμέτρητα ιστολόγια, μπορείτε εύκολα να πάρετε τα χέρια σας σε οτιδήποτε. Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει επίσης δώσει ζωή σε προηγμένες συσκευές μαγειρέματος.
Με τα χρόνια, έχουμε δει νέες τεχνικές μαγειρικής να εμφανίζονται με κάποιες να εξελίσσονται για να ταιριάζουν στην τρέχουσα καταναλωτική αγορά. Για παράδειγμα, το κάπνισμα έχει εξελιχθεί από μια απλή μέθοδο συντήρησης τροφίμων σε μια από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές μαγειρέματος. Αυτό έχει δημιουργήσει διάφορους τύπους καπνιστών τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών καπνιστών.
Τι είναι οι ηλεκτρικοί καπνιστές;
Πρόκειται για συσκευές μαγειρέματος εξωτερικού/εσωτερικού χώρου που καπνίζουν τρόφιμα χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική ενέργεια ως πηγή θέρμανσης, κάνοντας την όλη διαδικασία γρήγορη και εύκολη. Θα εξετάσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά έναν ηλεκτρικό καπνιστή τροφίμων για τις καλύτερες εμπειρίες μαγειρέματος.
Χρήση ηλεκτρικού καπνιστή τροφίμων
Σε αντίθεση με άλλους καπνιστές, οι ηλεκτρικοί καπνιστές χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια ως κύρια πηγή θερμότητας. Αυτό τα καθιστά φιλικά προς το περιβάλλον και εύχρηστα, καθώς δεν χρειάζεται να παρακολουθείτε συνεχώς.
Για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο χρήσης ενός ηλεκτρικού καπνιστή τροφίμων, θα δούμε πρώτα τα κύρια χαρακτηριστικά του.
Για παράδειγμα, το Bradley Smoker διανέμει σακάκια αρωματικών ξύλων που αναφέρονται ως Bisquettes. Αυτά τα μπισκότα Bradley παράγουν συνεπή, καθαρό καπνό και είναι διαθέσιμα σε 16 διαφορετικές γεύσεις, συμπεριλαμβανομένων χικαριού, πεκάν, μήλου και σφενδάμου.
- Λεκάνη νερού – Η λεκάνη νερού βρίσκεται ακριβώς πάνω από το δίσκο με τα ροκανίδια και συνήθως γεμίζει με κρύο νερό κατά το κάπνισμα. Καθώς ο καπνιστής θερμαίνεται, το νερό θα μετατραπεί σε ατμό, ο οποίος βοηθά στο μαγείρεμα με συναγωγή.
- Ράφια καπνιστών – Εδώ τοποθετείτε το κρέας σας. Τα ράφια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να κρατήσετε τηγάνια από χυτοσίδηρο όπου μπορεί να ψηθεί το φαγητό σας.
- Αεραγωγοί και αποσβεστήρες – Επιτρέπουν τη διαφυγή της υπερβολικής θερμότητας και εξασφαλίζουν αποτελεσματική ροή αέρα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καπνίσματος.
Ρύθμιση του καπνιστή φαγητού σας
Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:
- Καρύκευμα του ηλεκτρικού καπνιστή σας – Εδώ ενεργοποιείτε τον ηλεκτρικό καπνιστή ενώ είναι ακόμα άδειος και λειτουργεί για αρκετή ώρα.
Ένας από τους κύριους λόγους για να το κάνετε αυτό είναι να βοηθήσετε στην απομάκρυνση της σκόνης και άλλων σωματιδίων στις σχάρες μαγειρέματος ή στο περίβλημα από ανοξείδωτο χάλυβα που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί κατά την κατασκευή.
Πώς να το κάνετε:
Αρχικά, ενεργοποιήστε τον καπνιστή σας σε θερμοκρασία μεταξύ 250–275 °F (121–135 °C) και αφήστε τον να λειτουργήσει για τρεις ώρες. Μετά από αυτό, απενεργοποιήστε τον καπνιστή, ανοίξτε την πόρτα και αφήστε το να κρυώσει. Αυτή η διαδικασία γίνεται κυρίως όταν ο καπνιστής τροφίμων είναι νέος.
- Ρύθμιση της επιθυμητής θερμοκρασίας και χρόνου.
Ρυθμίστε τον καπνιστή σας στην προτιμώμενη θερμοκρασία καπνίσματος ανάλογα με το τι θέλετε να καπνίσετε και τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, αν πρόκειται για βοδινό κρέας, προθερμάνετε τον καπνιστή φαγητού σας σε θερμοκρασία 225 °F (107 °C).
- Τοποθετήστε ένα δοχείο γεμάτο νερό στο θάλαμο καπνίσματος.
Αυτό βοηθά να διατηρείται το κρέας υγρό κατά το κάπνισμα καθώς το νερό εξατμίζεται.
- Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χώρο και χρόνο μαγειρέματος.
Οι ηλεκτρικοί καπνιστές έχουν σχεδιαστεί για να μαγειρεύουν σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία, βελτιώνοντας τη γεύση και δίνοντάς σας μια τρυφερή κοπή κρέατος. Επομένως, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να αφήσετε το κρέας σας να καπνίσει μέχρι να ψηθεί καλά και να αφήσετε στον εαυτό σας αρκετό χώρο για να καπνίσει σωστά.
Καθαρισμός ηλεκτρικού καπνιστή τροφίμων
Για παρατεταμένη διάρκεια ζωής και σωστή λειτουργία, οι ηλεκτρικοί καπνιστές τροφίμων θα πρέπει να καθαρίζονται μετά από κάθε χρήση.
Πώς να το καθαρίσετε:
- Αφού τελειώσετε με το κάπνισμα, αποσυνδέστε τον καπνιστή φαγητού σας και αφήστε το να κρυώσει.
- Αφαιρέστε τα εξαρτήματα από τον καπνιστή τροφίμων. Αυτά περιλαμβάνουν τις σχάρες γκριλ, το δίσκο για τσιπ και τη λεκάνη νερού.
- Χρησιμοποιώντας μια ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα, βουρτσίστε τα υπολείμματα και στη συνέχεια τρίψτε με ένα σφουγγάρι κουζίνας για να αφαιρέσετε τα μικρότερα σωματίδια που έχουν απομείνει κατά το κάπνισμα, συμπεριλαμβανομένου του λίπους.
- Σκουπίστε το ηλεκτρικό σας καπνιστή με ένα καθαρό υγρό πανί και αφήστε το να στεγνώσει.
Γιατί να αγοράσετε έναν ηλεκτρικό καπνιστή;
- Όπως αναφέραμε προηγουμένως, οι ηλεκτρικοί καπνιστές είναι εύκολοι στη χρήση και δεν χρειάζονται επίβλεψη, καθιστώντας τους ιδανικούς για αρχάριους και ακόμη και αρχάριους.
- Εύκολη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε συνδυασμό από ροκανίδια.
- Δεν είναι πρόκληση η ενεργοποίηση.
- Είναι φιλικά προς το περιβάλλον.
Να συνοψίσουμε
Είναι σαφές ότι η χρήση ηλεκτρικού καπνιστή τροφίμων δεν είναι τόσο δύσκολη. Αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχουν διαφορετικές μάρκες ηλεκτρικών καπνιστών και σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πληροφορίες μπορεί να διαφέρουν λίγο.
Δείτε άλλα άρθρα σχετικά με τους καπνιστές ηλεκτρικών τροφίμων παρακάτω:
Electric Smokers εναντίον Gas Grills
Κορυφαίοι 10 λόγοι που κάνουν έναν ηλεκτρικό καπνιστή καταπληκτικό και τι πρέπει να αναζητήσετε
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον καπνιστή φαγητού σας ως φούρνο
Οι καλύτεροι τρόποι καθαρισμού της ψησταριάς και του καπνιστή φαγητού
Πώς να πάρετε καλύτερο καπνό από τον καπνιστή φαγητού σας
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.