Μια απίστευτα απαλή και τρυφερή, χυμώδης μπριζόλα μπορεί να κάνει κάθε λάτρη του μπάρμπεκιου να σιελώσει. Είναι το ζουμερό, τρυφερό και καπνιστό μοσχαρίσιο κρέας που προσελκύει πολλούς ανθρώπους στο μπάρμπεκιου. Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι δεν βγαίνει τρυφερό όλα τα ψητά κρέατα. Τα κομμάτια κρέατος συχνά υφίστανται ιδιαίτερες πινελιές για να γίνουν μαλακά, πιο ζουμερά και τρυφερά, όπως ακριβώς σας αρέσουν.
Τι είναι το τρυφερό κρέας;
Το τρυφερό κρέας είναι η διαδικασία που γίνεται για να μειωθεί η σκληρότητα του κρέατος και να γίνει τρυφερό, μαλακό και εύκολο στη μάσηση. Η διαδικασία μειώνει τη σκληρότητα του κρέατος διασπώντας τις ίνες, καθιστώντας το εύγευστο. Το τρυφερό κρέας μπορεί να γίνει στις εταιρείες συσκευασίας ή στο σπίτι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του μαγειρέματος.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαλακτικά για το κρέας, να μαρινάρετε το κομμάτι σε μια όξινη ουσία ή να το μαγειρέψετε χαμηλό και αργό. Μεταξύ των διαφορετικών μεθόδων, το χαμηλό και το αργό μαγείρεμα είναι ο πιο συνηθισμένος και προσιτός τρόπος για να μαλακώσετε τη μπριζόλα σας.
Πώς να μαλακώσετε το κρέας
Υπάρχει πολλή συζήτηση σχετικά με το κάπνισμα φαγητού και τον καλύτερο και πιο αξιόπιστο τρόπο για να μαλακώσετε τη μπριζόλα σας. Είναι βέβαιο ότι θα συναντήσετε πολλές συνταγές και μεθόδους για να μαλακώσετε τη μπριζόλα, ειδικά για μια σκληρή κοπή. Το κύριο μέλημα είναι πάντα ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να μαλακώσετε το κρέας σας χωρίς να χάσετε τη γεύση και την υφή.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν περικοπές premium που είναι φυσικά τρυφερές, αλλά αυτό θα σας κοστίσει μια περιουσία. Γιατί πρέπει να ξοδεύετε τόσα χρήματα όταν υπάρχουν εύκολοι και γρήγοροι τρόποι για να μαλακώσετε το κρέας σας; Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα σας προσφέρουμε έναν εύκολο τρόπο για να μαλακώσετε το κρέας σας, εάν επιλέξετε να κάνετε μια πιο λεπτή βιολογική κοπή. Οι μέθοδοι μας είναι απλές και εύκολες, χωρίς να χρειάζεται νυχτερινό ντύσιμο.
Λήψη της καλύτερης περικοπής
Το αρχικό βήμα για το μαγείρεμα της καλύτερης μπριζόλας ξεκινά με τη σωστή επιλογή ποιότητας και κοπής μπριζόλας. Οι μπριζόλες δεν είναι ποτέ ίδιες και πρέπει να πάρετε το καλύτερο. Αν και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν παίρνετε τη μπριζόλα σας, το φρέσκο κρέας είναι πάντα ανώτερο από το κατεψυγμένο. Συνιστούμε επίσης να κάνετε κοψίματα με φωτεινό χρώμα που είναι υγρό και αισθάνεται σταθερό στην αφή. Αυτό είναι ένα σημάδι ποιοτικού κρέατος που θα δώσει τις πιο τρυφερές και ζουμερές μπριζόλες.
1. Μαγείρεμα χαμηλό και αργό
Το μαγείρεμα της μπριζόλας σε χαμηλή φωτιά για μεγαλύτερη διάρκεια είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μέθοδος για να την μαλακώσετε. Η διαδικασία περιλαμβάνει θερμότητα που σπάει φυσικά τους δεσμούς του κρέατος και το κάνει τρυφερό. Είμαστε βέβαιοι ότι έχετε παρατηρήσει ότι σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να σιγοψήνουν ή να καπνίζουν μοσχαρίσιες μπριζόλες για μαλακό, τρυφερό και άψητο κρέας.
Χρησιμοποιήστε έναν καπνιστή υπέρ των τροφίμων που θα δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα που σας αξίζουν. Μπορείτε να πάτε για το Bradley Smoker, το οποίο διαθέτει έναν αυτοματοποιημένο τροφοδότη που θα σας προσφέρει έως και 9 ώρες εμπειρίας καπνίσματος φαγητού. Τα ψηφιακά χειριστήρια θα σας διευκολύνουν επίσης να ελέγξετε τη θερμοκρασία.
Το μαγείρεμα για πολλές ώρες διασπά το κολλαγόνο, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη σκληρότητα του κρέατος. Θα χρειαστείτε κάποιο είδος υγρού για να δημιουργήσετε ατμό που θα διατηρήσει το κρέας ζουμερό σε όλη τη διαδικασία μαγειρέματος αλλά και μετά το μαγείρεμα.
Για να βεβαιωθείτε ότι το κρέας σας είναι πλήρως μαλακό, σας συνιστούμε να το μαγειρέψετε σε χαμηλά επίπεδα και αργά μέχρι να τελειώσει θερμόμετρο κρέατος διαβάζεται 190–205° F (88–96° C).
Θυμηθείτε, το να μαγειρεύετε χαμηλό και αργό απαιτεί υπομονή, επομένως να είστε έτοιμοι να αφιερώσετε λίγες ώρες από τον χρόνο σας.
2. Σφυροκοπώντας το
Το να χτυπάτε τη μπριζόλα σας είναι επίσης ένας άλλος τρόπος για να μαλακώσετε το κόψιμο. Τα σφυριά κρέατος ή τα σφυριά κρέατος είναι εργαλεία που χρησιμοποιούνται για να χτυπήσουν το ωμό κρέας. Τα χρησιμοποιείτε όπως θα κάνατε με ένα σφυρί και χτυπάτε τη μπριζόλα σας σε ένα ομοιόμορφο στρώμα σπάζοντας τις μυϊκές ίνες. Ένα σφυρί κρέατος έχει δύο πλευρές, μια επίπεδη και μια ανάγλυφη πλευρά, την οποία χρησιμοποιείτε για να κάνετε την υφή της μπριζόλας.
Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε σε μηχανές τρυφερότητας κρέατος που διασπούν τις ίνες του κρέατος, δημιουργώντας τρύπες για αλάτι, πιπέρι και άλλες μαρινάδες. Αυτά τα μηχανήματα είναι ευκολότερα στη χρήση και λιγότερο εντατικά από τα σφυριά κρέατος.
3. Μαρινάρετε τη μπριζόλα
Το μαρινάρισμα κρέατος περιλαμβάνει τη χρήση οξέος, λίπους και γεύσης. Το οξύ είναι υπεύθυνο για την τρυφερότητα του κρέατος, καθώς διασπά σταδιακά το κολλαγόνο, δίνοντάς σας ένα τρυφερό κομμάτι κρέας. Μόλις μαριναριστεί, η μπριζόλα θα παραμείνει τρυφερή ακόμα και μετά το μαγείρεμα.
Ακολουθούν μερικές γρήγορες συμβουλές για τις πιο τρυφερές μπριζόλες
- Πηγαίνετε για τη σωστή διαδικασία διαγωνισμού.
- Προσέξτε το χρόνο και τη θερμοκρασία μαγειρέματος.
- Είναι πάντα καλύτερο να αφήνετε τη μπριζόλα να ξεκουραστεί πριν τη σερβίρετε.
- Ορισμένες διαδικασίες μαριναρίσματος μπορεί να μην σας δώσουν την τρυφερότητα που αναζητάτε, αν η μπριζόλα είναι λίγο άπαχη.
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.