Με Deviled ' αυγά
Πριν από το επερχόμενο Σαββατοκύριακο του Πάσχα, γεύμα σε μπουφέ, δεξιώσεις φοιτητών και πάρτι στον κήπο, αισθάνεται δικαιωμένος να συνεχίσει με το θέμα των διαλεγμένων φαγητών. Αυτή τη φορά θα είναι ένα πιάτο που πολλοί πιθανότατα έχουν ακούσει, αλλά πιστεύουμε ότι λίγοι το έχουν φάει πραγματικά.
Ingredients
8 βραστά αυγά
16 φρέσκιες γαρίδες (ψιλοκομμένες)
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
6 φέτες jalapeño τουρσί (ψιλοκομμένο)
1 κουταλάκι του γλυκού φτυάρι jalapeño
3 φέτες μπέικον
σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
μερικές πιτσιλιές ταμπάσκο ή άλλη δυνατή σάλτσα της επιλογής σας
πιπέρι καγιέν ή πάπρικα αναμειγνύεται με σκόνη τσίλι για να πασπαλίσει ψιλά πάνω από ένα σκαμμένο αποξηραμένο καπνιστό κρόκο αυγού (δείτε τη συνταγή)
Κρόκος καπνιστού αυγού με χαλίκι:6 κρόκοι αυγών
περίπου. 100 γρ ζάχαρη άχνη
περίπου. 100 γρ αλάτι
Preparation
Τα διαβολικά αυγά είναι ένα εξαιρετικό πιάτο για τον καπνό Bradley. Θα υποστήριζα ότι ο καπνός μεταφέρει τα αυγά εκεί που φιλοδοξούσαν μόνο στην αρχική συνταγή. Είναι αυτονόητο - όπου υπάρχει φωτιά πρέπει να υπάρχει καπνός. Με ένα άγγιγμα καπνού, αποκτούν περισσότερο χαρακτήρα, περισσότερη αίσθηση, περισσότερη γεύση, περισσότερη αγάπη, περισσότερα τα πάντα. Για επιπλέον ύψος και αντοχή στο μάσημα, ψιλοκόβουμε μερικές γαρίδες στη γέμιση. Σε αντίθεση με πολλούς συνταγοφασίστες, πιστεύουμε ότι είναι καθήκον κάθε μάγειρα να πειραματιστεί και με τα κλασικά πιάτα. Όχι κάθε φορά, αλλά μερικές φορές. Ό,τι είναι καλό μπορεί να είναι καλύτερο και ό,τι καλύτερο είναι μόνο δανεικός. Μπορείτε μόνο να κερδίσετε. Για να ανεβάσουμε τις λιχουδιές ένα ακόμη σκαλοπάτι, βγάζουμε ένα ατού. Σκέφτομαι σκαμμένους, αποξηραμένους και καπνιστούς κρόκους αυγών. Αυτό που είναι ενδιαφέρον για τον καπνό από τη σκοπιά της γεύσης, και το οποίο γίνεται ιδιαίτερα σαφές με τους κρόκους αυγών, είναι ότι ο καπνός δημιουργεί τόσους πολλούς συσχετισμούς γεύσης.
Σε τυφλό τεστ, αδιαφορώντας για την υφή, μάλλον θα έλεγα ότι ο κρόκος που σερβίρεται είναι κάποιο είδος καπνιστού χαβιαριού. Ένα διαφορετικό χαβιάρι, αλλά ακόμα ένα χαβιάρι. Με την ευχάριστη γεύση και το λαμπερό χρώμα, οι χρυσαφί κρόκοι αβγών είναι απολύτως υπέροχοι για να συμπληρώσετε μικρά σνακ. Σίγουρα, απαιτούν λίγο χρόνο και προγραμματισμό, αλλά φροντίζουν τον εαυτό τους τις περισσότερες φορές και αξίζουν την προσπάθεια. Έτσι, όσοι από εσάς δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ούτε διαβολικά αυγά ούτε τον σκαμμένο, αποξηραμένο και καπνιστό κρόκο αυγού - τώρα έχετε την ευκαιρία να τα συνδυάσετε.
Όλοι γνωρίζουμε ότι όσο περισσότερα περιλαμβάνονται, τόσο καλύτερα είναι. Για το κυρίως πιάτο, μπορείτε να φτιάξετε διαβολικά αυγά σε αυγά ορτυκιού. Είναι πιο εύκολο να χειριστείς κάτι που δεν χρειάζεται να το δαγκώσεις με ρυθμό. Για το Πάσχα και ένα γεύμα σε μπουφέ, από την άλλη, ισχύουν τα συνηθισμένα αυγά κοτόπουλου. Επιλέξτε ένα καλύτερο είδος αυγού. Γιατί όπως και με το τυρί, υπάρχει διαφορά μεταξύ αυγών και αυγών.
Καπνιστά διαβολικά αυγά:Μέθοδος:
Ξεκινήστε τον καπνό Bradley με μπρικέτες από μεσκίτ. Εάν έξω είναι συν μοίρες, μην ανάβετε τις αντιστάσεις.
Βράζετε τα αυγά δυνατά, αλλά είναι καλύτερα να αφαιρέσετε τα αυγά πολύ νωρίς παρά πολύ αργά. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 7-8 λεπτά μετά το βράσιμο είναι συνήθως αρκετό.
Χωρίζουμε τα αυγά και τα βάζουμε στη σχάρα καπνίσματος.
Τοποθετήστε το jalapeño και το μπέικον επίσης εκεί. Καπνίστε για μια ώρα ψηλά στον καπνό με τον αποσβεστήρα ανοιχτό στο μέγιστο.
Στη συνέχεια τηγανίζουμε το μπέικον τόσο τραγανό στο τηγάνι που μπορεί να σπάσει σε ψίχουλα αργότερα. Αφήνουμε να κρυώσει και στραγγίζουμε σε χαρτί.
Διαλέγετε τους κρόκους των αυγών, τους πολτοποιείτε και ψιλοκόβετε τις γαρίδες.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τους κρόκους αυγών, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα Dijon, το ψιλοκομμένο jalapeño, το φτυάρι jalapeño, περίπου το μισό από το θρυμματισμένο μπέικον και τέσσερα μεγάλα σέικ Tabasco.
Χτυπάμε καλά τους κρόκους των αυγών με ένα πιρούνι.
Ολοκληρώστε βάζοντας κάτω τις γαρίδες.
Ανακατεύουμε όλα μαζί και αλατοπιπερώνουμε με περισσότερο ταμπάσκο και πιθανώς λίγο αλάτι.
Συναρμολογήστε ξανά το μείγμα στα μισά αυγά. Είναι πιο εύκολο με μια σακούλα σωληνώσεων με μια μεγάλη τρύπα.
Γαρνίρετε πρώτα με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, μετά καγιέν, πάπρικα και ή σκόνη τσίλι.
Τελειώνουμε με ξύσμα πάνω από τον κρόκο. Σερβίρετε με σαμπάνια, οποιοδήποτε αφρώδες ποτό ή γιατί όχι και μπύρα.
Κρόκος καπνιστού αυγού με χαλίκι:Μέθοδος:
Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη και το αλάτι.
Απλώνουμε λίγο στον πάτο μιας επίπεδης πιατέλας.
Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και στη συνέχεια τοποθετήστε τους κρόκους στο κρεβάτι με τη ζάχαρη και το αλάτι.
Καλύπτουμε όλους τους κρόκους των αυγών με το μείγμα ζάχαρης/αλατιού. Θα πρέπει να είναι πλήρως καλυμμένα και να μην είναι πλέον ορατά.
Στη συνέχεια το βάζουμε κρύο στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες και το πολύ 24 ώρες.
Στη συνέχεια ψαρέψτε προσεκτικά τους κρόκους. Είναι πιο ανθεκτικά όσο περισσότερο έχουν μείνει.
Στεγνώστε σε πιατέλα σε φούρνο με ζεστό αέρα στους 60°C για 4 ώρες.
Γυρίζουμε τους κρόκους μέχρι τη μέση. Προσπαθήστε να αφαιρέσετε τη ζάχαρη και το αλάτι που έχουν μείνει στην επιφάνεια.
Βάλτε τους κρόκους των αυγών σε ένα δίχτυ σιλικόνης σε μια σχάρα καπνίσματος Καπνίστε στην κορυφή χωρίς φωτιά για 0,5-1 ώρα.
Αφήστε να κρυώσει. Τώρα οι κρόκοι των αυγών είναι έτοιμοι να πλανιστούν. (Οι κρόκοι αυγών που έχουν απομείνει μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη. Είναι καλύτεροι εάν είναι συσκευασμένοι σε κενό.)
Είδος μιμόζας
Ξύλο
Ως το πιο δυνατό από τα ξύλα καπνιστών, συμπληρώνει τέλεια τα πλούσια κρέατα όπως η μπριζόλα, η πάπια και το αρνί με τη πιο δυνατή, ελαφρώς πιο γλυκιά και πιο λεπτή γεύση από το Hickory.
Shop Now