Chinese Tea-Stained Smoked Eggs

Κινέζικο τσάι με κηλίδες Καπνιστά αυγά

Dan Shahin

Κινέζικα Τσάι-Stained Καπνιστά Αυγά διαθέτουν αισθητική και γαστρονομικές ιδιότητες που ομαλές τις άκρες του χειμώνα.

Ingredients

6 κουταλιές της σούπας σάλτσα μαύρης σόγιας

2 φύλλα δάφνης

1 κουταλάκι του γλυκού κόκκος πιπεριού Σετσουάν

1 ολόκληρο αστεροειδή γλυκάνισο

2 μικρά ξυλάκια κανέλας

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 μαύρα φακελάκια τσαγιού (ή 2 κουταλιές της σούπας χαλαρά φύλλα)

2 ½ φλιτζάνια νερό

Preparation

Μέθοδος:

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει και με μια τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε απαλά 6 αυγά στο βραστό νερό. Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για τα αυγά. 6 ½ λεπτά για μαλακό, 8 ½ λεπτά για μέτριο ή 10 λεπτά για σκληρό βραστό. Στη συνέχεια αφαιρείται από τη φωτιά.

Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα παγόλουτρο ή ρίξτε κρύο νερό βρύσης από πάνω τους μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν λεκέ με μαρμάρινο εφέ, σπάστε απαλά το κέλυφος του αυγού γύρω-γύρω με το πίσω μέρος ενός κουταλιού του γλυκού. Δεν θέλετε να σπάσετε τόσο δυνατά ώστε να δημιουργήσετε ένα βαθούλωμα ή να κάνετε το κέλυφος να απομακρυνθεί εντελώς από το αυγό.

Μια άλλη επιλογή είναι να αφαιρέσετε τα κελύφη των αυγών. Θα έχει την ίδια γεύση, αλλά η συνολική εμφάνιση των αυγών θα είναι σκούρα σε αντίθεση με τα μαρμάρινα

Είτε έχετε αφήσει τα τσόφλια ανοιχτά είτε απενεργοποιημένα, τοποθετήστε τα αυγά σε μια σχάρα και προετοιμάστε τον καπνιστή σας για Κρύο Κάπνισμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μπισκότα γεύσης επιλέξετε. Δείτε τον Οδηγό γεύσης εδώ. Καπνίζετε για 2-3 ώρες.

Όσο καπνίζουν τα αυγά σας, ετοιμάστε τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Αφαιρέστε τα φακελάκια τσαγιού ή εάν χρησιμοποιείτε τσάι με χαλαρά φύλλα χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι για να το χωρίσετε. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Όταν τελειώσουν το κάπνισμα τα αυγά, τα τοποθετούμε σε ένα βάζο με τη μαρινάδα και τα αφήνουμε να κάτσουν για 24-48 ώρες. Αν και το ξύδι είναι συντηρητικό, συνιστούμε να διατηρείτε το βάζο σας στο ψυγείο.

Απολαμβάνω!