Θεραπευμένο & Κρόκοι καπνιστών αυγών
Ο κρόκος αυγού με καπνιστό και αλάτι είναι ένα απίστευτο καρύκευμα πλούσιο σε umami. Λίγο σαν σκληρό τυρί. Και μάλιστα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παρμεζάνα. Απλώς τρίψτε τον σφιχτό κρόκο απευθείας πάνω από ζυμαρικά, σούπες, μπριζόλες ή σαλάτες. Θα σας ανταμείψει με ελαφριά ροκανίδια που προσθέτουν βουτυρώδη πλούτο, βάθος καπνού και υπέροχα ενισχυμένη γεύση «αυγού».
Ingredients
12 κρόκοι αυγών (ή όσοι θέλετε)
Πολύ αλάτι
Οποιαδήποτε βότανα, μπαχαρικά ή τρίψιμο (για γεύση)
Preparation
Μέθοδος:
Σε ένα μη διαβρωτικό πιάτο, όπως ένα ποτήρι ή ένα δίσκο Pyrex που χρησιμοποιείται για ψητά κ.λπ., γεμίστε σχεδόν μέχρι τη μέση με αλάτι. Ανακινήστε απαλά το δίσκο για να ισιώσει το αλάτι.
Δημιουργήστε ομοιόμορφα εσοχές στο αλάτι χρησιμοποιώντας ένα αυγό.
Σε ένα μεγάλο μπολ, διαχωρίστε προσεκτικά κάθε ασπράδι από τον κρόκο. Ρίξτε απαλά τους κρόκους, έναν κάθε φορά, σε κάθε μεμονωμένη εσοχή που γίνεται στο δίσκο αλατιού.
Όταν γεμίσει ο δίσκος, καλύψτε απαλά με περισσότερο αλάτι μέχρι να καλυφθούν όλοι οι κρόκοι. Τοποθετήστε ένα καπάκι ή πλαστικό κάλυμμα πάνω από το δίσκο και αφήστε χώρο στο ψυγείο για να στεγνώσει για τουλάχιστον 5 ή έως και 7 ημέρες.
Βγάζετε το δίσκο από το ψυγείο και σκάβετε προσεκτικά τους κρόκους, τοποθετώντας τους σε ένα πιάτο ή σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να τα ξεπλύνετε με δροσερό νερό.
Στεγνώστε και τοποθετήστε το στη σχάρα σας (τα Magic Mats θα ήταν χρήσιμα εδώ) και τοποθετήστε τους κρόκους στο καπνιστή στους 60 βαθμούς Κελσίου για 4 ώρες με τα μπισκότα της επιλογής σας. Το Maple ή το Alder θα τα κατάφερναν ωραία.
Ελέγξτε έναν από τους κρόκους μετά το σημάδι των 4 ωρών και απλώς βεβαιωθείτε ότι το κέντρο είναι δύσκολο στην αφή. Αν είναι, έχουν γίνει. Αν όχι, τοποθετήστε τα ξανά στο Smoker και ελέγξτε κάθε μισή ώρα περίπου μέχρι να τελειώσουν.
Όταν κρυώσει, το βάζουμε σε αεροστεγές δοχείο και το διατηρούμε στο ψυγείο για 3 μήνες. Οι καπνιστοί κρόκοι αυγών και οι κρόκοι με αλάτι είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε σούπα, σαλάτα, ζυμαρικά, μπριζόλα ή οπουδήποτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σκληρό τυρί.
Απλά τρίψτε τα στο πιάτο σας!
Σφεντάμι
Ξύλο
Με μια ελαφρώς καπνιστή, γλυκιά και διακριτική γεύση, τα μπισκότα σφενδάμου είναι ιδανικά για το κάπνισμα γαλοπούλας και για την ενίσχυση της γεύσης των πουλερικών και των πτηνών θηραμάτων.
Shop Now