Καπνιστό Σαλάμι Συνταγή (κοτόπουλο, χοιρινό, βόειο κρέας ή άγριο παιχνίδι)
Υπάρχουν πολλά είδη σαλάμι. Τα περισσότερα είδη στεγνώνονται για πολλές εβδομάδες και δεν είναι ούτε μαγειρεμένα ούτε καπνίζονται. με ένα ορισμένο ποσοστό.)
Αυτό το προϊόν περιέχει συστατικά που είναι κοινά στη Σαλαμίδα, αλλά η επεξεργασία μοιάζει περισσότερο με αυτή της Μπολόνια. Δεν είναι στεγνό θεραπευμένο και είναι πλήρως μαγειρεμένο. χοιρινό κοτόπουλο, βόειο κρέας ή άγριο παιχνίδι
Ingredients
4 ινώδη περιβλήματα - 2,5 ίντσες (6,4 cm) σε διάμετρο και 12 ίντσες (30 cm) μήκος
3 λίβρες (1362) τσοκ βοδινό
2 λίβρες (908 g) χοιρινό πισινό
(Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι εάν θέλετε να δοκιμάσετε διαφορετικά προϊόντα κρέατος, όπως κοτόπουλο ή τόνο, πρέπει να συμπεριλάβετε τον κιμά χοιρινού για να λειτουργήσει ως συνδετικό)
7 ½ κουτ. (37,5 ml) Bradley Sugar Cure (μην χρησιμοποιείτε περισσότερο από αυτή την ποσότητα)
1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) αλάτι (προαιρετικό — δείτε το βήμα #1, παρακάτω)
4 κουταλιές της σούπας (20 ml) κόκκοι μαύρου πιπεριού, σπασμένοι
2 κουταλιές της σούπας (10 ml) πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) μαύρο πιπέρι, τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) σκόνη σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού (2,5 ml) μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι του γλυκού (2,5 ml) μπαχάρι
¼ κουταλάκι του γλυκού (1,25 ml) καγιέν
2 κουταλιές της σούπας (30 ml) ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού
½ φλιτζάνι (120 ml) νερό
1 φλιτζάνι (240 ml) άπαχο γάλα σε σκόνη
Σημείωση: Εάν το κρέας ζυγίζει είτε περισσότερο είτε λιγότερο από 2,25 κιλά), η ποσότητα του μείγματος ωρίμανσης που εφαρμόζεται πρέπει να είναι ανάλογη με αυτό το βάρος. Για παράδειγμα, εάν το βάρος του κρέατος είναι 2 ½ λίβρες (1,15 κιλά), τότε κάθε συστατικό, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας Bradley, πρέπει να κοπεί στη μέση.
Preparation
Τα περιβλήματα και το κρέας:
Μουλιάστε τα ινώδη περιβλήματα σε νερό για 30 λεπτά πριν τη χρήση.
Αλέστε τις 3 λίβρες (1362 g) τσοκ βοείου κρέατος και 2 λίβρες (908 g) χοιρινό πισινό με ένα πιάτο 3/16 ιντσών (4,8 mm).
Τα καρυκεύματα:
Ανακατέψτε τα καρυκεύματα, το νερό και το γάλα σε σκόνη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αναμειχθούν τέλεια τα υλικά. (Για κανονική γεύση αλατιού, προσθέστε το προαιρετικό 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι· για ήπια γεύση αλατιού, παραλείψτε το αλάτι.)
Προσθέστε το κρέας στο μείγμα των καρυκευμάτων και ανακατέψτε καλά. Ζυμώνουμε για περίπου 3 λεπτά.
Γεμίζουμε το μείγμα του λουκάνικου στις ινώδεις θήκες. Τοποθετήστε τον αισθητήρα καλωδίου ενός ηλεκτρονικού θερμομέτρου στο ανοιχτό άκρο ενός από τα λουκάνικα. Κλείστε το περίβλημα γύρω από τον καθετήρα με τον σπάγκο του χασάπη.
Βάλτε το σαλάμι στο ψυγείο για μια νύχτα.
Κάπνισμα:
Βγάλτε το λουκάνικο από το ψυγείο και τοποθετήστε το σε καπνιστή που έχει θερμανθεί στους 150°F (65°C). Βεβαιωθείτε ότι ο αποσβεστήρας είναι πλήρως ανοιχτός ενώ στεγνώνει η επιφάνεια.
Διατηρήστε αυτή τη θερμοκρασία χωρίς καπνό μέχρι να στεγνώσει το περίβλημα στην αφή. (Εναλλακτικά, στεγνώστε το περίβλημα μπροστά από έναν ηλεκτρικό ανεμιστήρα.)
Ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 160°F (71°C) και καπνίστε το λουκάνικο για 3 έως 6 ώρες.
Μετά το κάπνισμα για 3 έως 6 ώρες, αυξήστε τη θερμοκρασία του καπνιστή στους 320°F 160°C. για επιπλέον 2-3 ώρες έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 160°F (71°C).
Ψύξη:
Μόλις τελειώσει το μαγείρεμα, ψύξτε το λουκάνικο σε κρύο νερό μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να πέσει κάτω από τους 100°F (38°C). Βάλτε το στο ψυγείο για μια νύχτα πριν το χρησιμοποιήσετε.
Οδηγίες που προετοιμάστηκαν από τον Warren R. Anderson, συγγραφέα του Mastering the Craft of Smoking Food.