sliced banana bread

Καπνιστό Ψωμί μπανάνας Με ψιλοκομμένα πεκάν και συνταγή σοκολάτας



Υγιές, νόστιμο, γρήγορο και εύκολο να γίνει. Αυτή η συνταγή σας δίνει μια μεγάλη ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ώριμες μπανάνες που κανείς δεν θέλει να φάει πια.

Ingredients

5 ώριμες μπανάνες

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ φλιτζάνι λάδι

¾ Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

2 αυγά χτυπημένα

⅔ Φλιτζάνι πεκάν, ή κομμάτια καρυδιού

⅔ Φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας

Μπισκετάκια με γεύση Bradley – Alder, Apple ή Cherry

Preparation

Με το δέρμα ακόμα στις μπανάνες, τις κόβουμε σε φέτες κατά μήκος. Τοποθετήστε τα μισά μπανάνα, με το δέρμα προς τα κάτω, στις σχάρες Bradley Smoker.

Ρυθμίστε τον καπνιστή στους 250°F χρησιμοποιώντας απαλά μπισκότα ξύλου όπως σκλήθρα, μήλο ή κεράσι.

Καπνίζετε τις μισές μπανάνα για 30 λεπτά. Αφαιρέστε από τον καπνιστή και ψύξτε σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρούμε τη φλούδα από τις μπανάνες και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F.

Λαδώνουμε ένα ταψί για καρβέλι και στη συνέχεια ανακινούμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι γύρω από το ταψί για να καλυφθεί η λαδόκολλα με αλεύρι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ. Αφήνω στην άκρη.

Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να αναμειχθούν καλά. Διπλώστε το αλεύρι (και προαιρετικά ξηρούς καρπούς/τσιπς σοκολάτας) σε υγρό μείγμα μέχρι το αλεύρι να είναι μόλις υγρό (μην το ανακατεύετε με το μίξερ γιατί το ψωμί μπορεί να γίνει πολύ πυκνό).

Αδειάζετε στο ταψί και ψήνετε για 65-75 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζετε στο κέντρο.

Ψύξτε σε σχάρα.

Συνταγή από: Στηβ Σίλκα