Smoked Soy Marinated Eggs Recipe
To prepare this Smoked Soy Marinated Eggs Recipe, I only cold smoke one of the items, such as only the eggs. As a result, the smoke from that one item will infuse into the pickling solution. Besides, it will add a smokey flavor to everything. If you smoke all of the ingredients, you may find the smoke flavor overwhelming. I smoke my eggs for two hours using pecan. Use 1 hour 20 minutes of hickory. The more vinegar and the longer the eggs stay in the pickling solution, the more “rubbery” the egg whites will get.
Ingredients
6 Μεγάλα αυγά
5 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
3 αποξηραμένα chiles de árbol ή 1 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
¾ Φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
3 κουταλιές της σούπας mirin (γλυκό ιαπωνικό κρασί ρυζιού)
2 κουταλιές της σούπας ξίδι ρυζιού χωρίς καρυκεύματα
Ψημένο σουσάμι (για το σερβίρισμα, προαιρετικά)
Preparation
Κάντε εκ των προτέρων: Τα αυγά μπορούν να μαριναριστούν 2 ημέρες νωρίτερα. Καλύψτε και κρυώστε.
Χαμηλώστε απαλά τα αυγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό. Όταν το νερό επιστρέψει σε μια ήπια βράση, μαγειρέψτε για 7 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και αφήστε το να κρυώσει για 2 λεπτά (τα αυγά μπορεί να είναι ακόμα λίγο ζεστά). Αφαιρέστε τα αυγά από το παγωμένο νερό και ξεφλουδίστε.
Εν τω μεταξύ, βράστε το σκόρδο, το τσίλι, τη σάλτσα σόγιας, το mirin, το ξύδι και 2 φλιτζάνια νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα. Μειώστε τη θερμότητα. σιγοβράζουμε 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά. Αφήστε να καθίσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για το σερβίρισμα, στραγγίζουμε τα αυγά, τα τέταρτα και πασπαλίζουμε με σουσάμι αν θέλουμε.
Όσο περισσότερο τα αφήνετε να καθίσουν, τόσο περισσότερη γεύση θα παίρνουν, αλλά αν έχετε μόνο μία ώρα, σερβίρετε τέταρτα αυγών με λίγο από το υγρό τουρσί περιχυμένο για επιπλέον γεύση.