Καπνιστό τυρώδες Ζαμπόν και μπρόκολο Ζυμαρικά συνταγή ψωμιού
Για να φτιάξετε αυτό το καπνιστό τυρώδες ζαμπόν και τη συνταγή Broccoli Pasta Bake, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυχόν ξηρά ζυμαρικά, όπως το Rotini, το Fusilli, το Penne, κλπ. Αλλά ένα πράγμα που δεν μπορείτε να κάνετε είναι να θέσετε σε κίνδυνο το τυρί. Χρησιμοποιήστε μόνο καπνιστό τυρί cheddar και καπνιστό τυρί gouda.
Ingredients
500 γραμμάρια ή περίπου 1 κιλό ξηρά ζυμαρικά (ροτίνι, φουσίλι, πένες κ.λπ.)
¼ φλιτζάνι βούτυρο
¼ φλιτζάνι αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1½ φλιτζάνι τριμμένο καπνιστό τυρί τσένταρ
1 Φλιτζάνι τριμμένο καπνιστό τυρί Γκούντα
3 φλιτζάνια μπρόκολο ψιλοκομμένο, μαγειρεμένο
2 Φλιτζάνια μαγειρεμένο ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
Preparation
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το ¼ φλιτζάνι βούτυρο. Χτυπάμε το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αυτό δημιουργεί ένα ροζ. Συνεχίστε να το ανακατεύετε για ένα λεπτό.
Ενώ ανακατεύετε, ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα. Μόλις ομογενοποιηθεί, προσθέστε 1 φλιτζάνι καπνιστό τυρί τσένταρ και 1 φλιτζάνι καπνιστό τυρί Γκούντα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα ζυμαρικά, τη σάλτσα τυριού, το μαγειρεμένο μπρόκολο και το ζαμπόν σε κύβους μέχρι να καλυφθούν όλα τα noodles με λίγη σάλτσα και το ζαμπόν και το μπρόκολο να κατανεμηθούν ομοιόμορφα. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί.
Πασπαλίστε από πάνω το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι καπνιστό τυρί τσένταρ.
Ψήνουμε σε φούρνο που έχει ρυθμιστεί στους 350°F για 30 λεπτά.
Συνταγή από: Στηβ Σίλκα