Καπνιστό Λουκάνικο και γαρίδες Συνταγή με ελάφια
Αυτή η συνταγή κάνει ένα πικάντικο δείπνο με θαλασσινά γεμάτο γεύση από το καπνιστό λουκάνικο. Σερβίρετε πάνω από το ρύζι.
Ingredients
½ Κύπελλο λάδι
½ Κύπελλο αλεύρι
1 κρεμμύδι - κομμένο σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά - ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
3 κοτσάνια σέλινου - κομμένα σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο - ψιλοκομμένες
1½ λίβρα καπνιστό λουκάνικο - κομμένο σε φέτες
2 Φλιτζάνια μπάμιες κομμένες σε φέτες
8-10 φλιτζάνια ζωμό βοδινού (ζωμός κοτόπουλου, λαχανικών ή ζωμός θαλασσινών λειτουργούν επίσης καλά)
1 κονσέρβα (28 oz) ντομάτες σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κσ αλεσμένο μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο λευκό πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κιλό γαρίδες - ξεφλουδισμένες και αποφλοιωμένες
Μαγειρεμένο ρύζι
Preparation
Με το λάδι και το αλεύρι φτιάχνουμε ένα μέτριο σκούρο ρου. Προσθέστε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε σε μέτρια/χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε λίγο λίγο το αλεύρι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει λείο το roux χωρίς σβόλους. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το ρόου να πάρει ένα φουντουκιές χρώμα.
Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σέλινο και μαγειρεύουμε σε μέτρια δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά.
Προσθέτουμε το καπνιστό λουκάνικο και τις μπάμιες. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για άλλα 8-10 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό, τις ντομάτες και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει. Αφήνουμε το gumbo να μαγειρευτεί σε πολύ χαμηλή βράση για περίπου 1 - 2 ώρες
Περίπου 20-30 λεπτά πριν το σερβίρισμα, ανακατεύουμε τις γαρίδες.
Ρίξτε το gumbo σε ένα μπολ και προσθέστε από πάνω ή ανακατέψτε μερικές κουταλιές ρύζι.