Καπνιστό Apple Danish/Kringle Συνταγή
Μια μεγάλη γλυκιά και καπνιστή συνταγή για εκείνους τους κρύους χειμερινούς μήνες!
Ingredients
2 φλιτζάνια αλεύρι - κοσκινισμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 Φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 Μήλα
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
Κανέλα, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο ή/και αλεσμένο γαρύφαλλο
Πλύσιμο αυγών: 1 αυγό και ¼ φλιτζάνι γάλα ανακατευμένα
Preparation
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το αλάτι.
Κόβουμε το βούτυρο σε μείγμα αλευριού.
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.
Καπνίζετε μήλα για 1 ώρα στους 200°F με μπισκότα σφενδάμου. Όταν τελειώσετε, κόψτε τα κρύα καπνιστά μήλα και ρίξτε τη μαύρη ζάχαρη και τα επιθυμητά μπαχαρικά.
Εν τω μεταξύ, χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα.
Τυλίξτε κάθε τέταρτο σε ένα παραλληλόγραμμο πάχους περίπου 1/4” σε αλευρωμένη επιφάνεια (ένα κάθε φορά, διατηρώντας τα ξετυλιγμένα τέταρτα στο ψυγείο).
Κόψτε μια σειρά από λωρίδες πάχους ½" στη ζύμη και στις δύο πλευρές, αφήνοντας 2-3 ίντσες από το κέντρο άκοπο.
Τοποθετήστε τα καπνιστά μήλα σε φέτες στο άκοπο κεντρικό τμήμα της ζύμης και πασπαλίστε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το κάρδαμο και/ή το αλεσμένο γαρύφαλλο.
Εναλλάξτε από τη μια πλευρά της ζύμης στην άλλη, διπλώνοντας τις λωρίδες για να σχηματίσετε μια πλεξούδα, πιέζοντας τις άκρες μεταξύ τους για να σφραγιστούν.
Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα τέταρτα της ζύμης.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί καλυμμένο με περγαμηνή και αλείφουμε με αυγό.
Περιχύστε το σιρόπι σφενδάμου πάνω από τις πλεξούδες.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 375°F.
Συνταγή: Lena Clayton