Το καπνιστό Pele Κέικ σοκολάτας Συνταγή
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή καπνιστών σοκολάτας του Pele. Η Pele είναι η Χαβάη θεά της φωτιάς, γνωστή για το πάθος της. Η μυθολογία μας λέει ότι ελέγχει τη λάβα που ρέει από το νησί της Χαβάης. Πρόκειται για μια καπνιστή συστροφή στο κλασικό επιδόρπιο και είναι ένας τέλειος τρόπος για να τελειώσετε κάθε γεύμα!
Ingredients
110 γρ μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι βούτυρο, κομμένο σε κύβους (κρατήστε λίγο επιπλέον βούτυρο για άλειμμα)
1 Φλιτζάνι ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
2 ασπράδια αυγών
4 κρόκοι αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα έως ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά, αν θέλετε να προσθέσετε λίγο μπαχαρικό στη λιχουδιά σας!)
¼ φλιτζάνι και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μπισκετάκια με γεύση Bradley – Premium κύμινο τσίλι ή σφενδάμι
Preparation
Προετοιμάστε τον καπνιστή για κρύο κάπνισμα (χρησιμοποιώντας τον προσαρμογέα κρύου καπνού Bradley) με Premium μπισκότα κύμινου τσίλι ή μπισκότα με γεύση σφενδάμου.
Καπνίζετε κρύα τη μαύρη σοκολάτα σε ένα αλουμινένιο σκεύος ή φύλλο για μια ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 425°F.
Βγάζουμε τη σοκολάτα από το τσιγάρο και τη βάζουμε σε διπλό μπόιλερ με βούτυρο.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ενώ ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, μετά τα ασπράδια και τους κρόκους, ανακατεύουμε καλά.
Ανακατέψτε τη βανίλια και το πιπέρι καγιέν (αν χρησιμοποιείτε).
Ανακατεύουμε με το αλεύρι.
Μοιράζουμε το μείγμα σε τέσσερα ραμεκίν, τα οποία έχουμε αλείψει καλά με βούτυρο.
Ψήνετε για 13-15 λεπτά ή μέχρι το κέντρο των κέικ να είναι μαλακό και σαν ζελέ και οι άκρες σφιχτές.
Αφήστε το να κρυώσει για ένα ή δύο λεπτά και μετά περάστε ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη των κέικ για να χαλαρώσετε τυχόν άκρες.
Τοποθετήστε ένα πιάτο πάνω από ένα ραμεκίν και αναποδογυρίστε. Αφαιρέστε το ramekin και το ta-da!
Υπάρχει το κέικ λάβας σας.
Σερβίρετε αμέσως με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά, όπως σαντιγί, παγωτό, σάλτσα μούρων, σάλτσα καραμέλας ή σάλτσα σοκολάτας. Σας προτείνουμε Cherry Compote!
Συνταγή: Lena Clayton