Smoked Cherry Clafoutis Recipe

Καπνιστό Κεράσι Clafoutis



Ποιος λέει ότι δεν πρέπει να ψήνετε το καλοκαίρι; Γιατί να μην το κάνετε εύκολο στον εαυτό σας και να το κάνετε στον καπνιστή; Αυτό το επιδόρπιο πηγαίνει μαζί μέσα σε λίγα λεπτά και ψήνει όμορφα στο Bradley. Τα φανταχτερά επιδόρπια δεν φάνηκαν τόσο καλά μέχρι να φτάσει ο καπνός!

Ingredients

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

2 φλιτζάνια φρέσκα κεράσια - χωρίς κουκούτσι

2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα ψιλοκομμένα

3 Αυγά

¼ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

½ Φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Πρέζα θαλασσινό αλάτι

½ φλιτζάνι άπαχο γάλα

½ φλιτζάνι μισή και μισή κρέμα

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα αμυγδάλου

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Ολοκληρώστε με ζάχαρη άχνη από πάνω!

Preparation

Ξεκινήστε φορτώνοντας το Bradley Smoker σας με σφουγγάρια Apple ή Cherry και προθερμάνετε στους 320ºF (160°C).

Σε ένα βαθύ ταψί για πίτα χρησιμοποιούμε το βούτυρο και σκεπάζουμε με αυτό το σκεύος. Στη συνέχεια, παίρνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και πασπαλίζουμε το βούτυρο. Αυτό θα σας βοηθήσει να βγάλετε το γλυκό όταν έρθει η ώρα να φάτε!

Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ προσθέτουμε όλα τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, προσθέστε όλα τα υγρά υλικά σας και ανακατέψτε. Θα είναι ένα λεπτό κουρκούτι. Μην ανησυχείς.

Στο πιάτο σας προσθέτετε τα κεράσια και τα αμύγδαλα σας και απλώνετε. Ρίξτε το κουρκούτι πάνω από αυτό και αφήστε το να καθίσει για μερικά λεπτά για να αφήσετε τις φυσαλίδες να ανέβουν και να βγουν από το κουρκούτι.

Μόλις το Bradley Smoker έρθει σε θερμοκρασία, τοποθετήστε το πιάτο για πίτα σε μια σχάρα και τοποθετήστε το στη μέση του καπνιστή. Αυτό θα ψηθεί για 35-40 λεπτά. Αφού παρέλθει ο χρόνος, ανοίξτε την πόρτα και κάντε το τεστ κουνήματος. Θα πρέπει ακόμα να έχει πολύ μικρή ποσότητα κουνήματος, αλλά να έχει τοποθετηθεί στη θέση του. Μόλις επιτευχθεί αυτό, τραβήξτε το από το καπνιστή και τοποθετήστε το σε μια σχάρα ψύξης. Θα έχει φουσκώσει κατά το μαγείρεμα, αλλά περιμένετε να ξεφουσκώσει όσο κρυώνει. Εντάξει!

Όταν κρυώσει και είστε έτοιμοι για σερβίρισμα, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε!

Απολαμβάνω!

Συνταγή από: Cory Walby – Σαββατιάτικη Νυχτερινή Δοκιμαστική Κουζίνα