Καπνιστό Φράουλα και ραβέντι Θρυμματισμένη συνταγή
Πρόκειται για ένα κλασικό θρυμματισμένο με φρέσκες φράουλες και ραβέντι. Αλλά το κάπνισμα το φρούτο θα του δώσει μια εντελώς διαφορετική γεύση. Δροσερό πριν από την εξυπηρέτηση.
Ingredients
2 ½ φλιτζάνια φράουλες, καθαρισμένες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες
2 ½ φλιτζάνια ραβέντι, κομμένο σε φέτες
1 Φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο
1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι
1 ½ φλιτζάνι τυλιγμένη βρώμη
Μπισκετάκια με γεύση Bradley – Μήλο ή Κεράσι
Preparation
Τοποθετήστε τις φράουλες και το ραβέντι σε ένα ταψί λαζάνια με αλουμινόχαρτο μιας χρήσης. Τοποθετήστε το τηγάνι σε μια σχάρα καπνιστών.
Ρυθμίστε το καπνιστή στους 200°F χρησιμοποιώντας μπισκότα ξύλου της επιλογής σας (το μήλο ή το κεράσι λειτουργούν καλά με αυτή τη συνταγή).
Καπνίζετε τις φράουλες και το ραβέντι για 45 λεπτά. Αφαιρέστε από τον καπνιστή.
Ρίξτε τις φράουλες και το ραβέντι σε ένα ταψί 13 x 9. Ρίξτε λευκή ζάχαρη και χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να ανακατέψετε ομοιόμορφα τη ζάχαρη σε όλη τη φράουλα και το ραβέντι. Βεβαιωθείτε ότι τα φρούτα είναι ομοιόμορφα στο κάτω μέρος του ταψιού.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βρώμη σε ρολό μέχρι να γίνει θρυμματισμένη. Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα της ψίχας πάνω από τα φρούτα.
Ψήστε το κράμπλ για 45 λεπτά. Το μείγμα φρούτων πρέπει να είναι αφρώδη κατά μήκος των πλευρών.
Ψύξτε πριν το σερβίρετε.