smoked tomato sauce recipe

Καπνιστό Σάλτσα ντομάτας



Απλό για να φτιάξετε και έναν τόνο γεύσεων, αυτή η καπνιστή σάλτσα ντομάτας θα είναι διαφορετική από όλη τη σάλτσα ντομάτας που έχετε δοκιμάσει πριν.

Ingredients

4 μεγάλες, ώριμες ντομάτες (εγώ χρησιμοποίησα ντομάτες κειμήλιο)

3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση

¼ λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο

Αλάτι πιπέρι

Preparation

Τρίψτε τις ντομάτες στα τέταρτα και τις βάζετε σε ταψί αλουμινίου

Καπνίζετε ντοματίνια για 1,5 ώρα στους 200°F με μπισκότα hickory

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους

Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα

Προσθέστε τις καπνιστές ντομάτες στην κατσαρόλα και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα, ή μέχρι να μειωθούν αρκετά. Ανακατεύουμε σε τακτική βάση για να μην κολλήσει η σάλτσα στη βάση του τηγανιού

Προσθέστε βαλσάμικο ξύδι και αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Προτιμώ τη σάλτσα ντομάτας μου με περισσότερη υφή, αλλά αν προτιμάτε μια πιο λεία σάλτσα, κάντε πουρέ τη σάλτσα στο μπλέντερ ή με ένα μπλέντερ χειρός στην επιθυμητή υφή