Μπράντλεϊ Καπνισμένο κόκκινο πιπέρι, ντομάτα και τσίλι Βουτιά
Επιτέλους έχουμε ηλιοφάνεια και ζεστασιά, και ποιος καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε το μπάρμπεκιου από μερικές νόστιμες βουτιές; Για ζωντανό χρώμα και γεύση αυτό είναι δύσκολο να νικήσει.
Ingredients
3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές ramiro
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 κόκκινο τσίλι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη & λιωμένη
χυμό από ½ λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
Preparation
Για πιο έντονη γεύση, ψήστε τις πιπεριές και το τσίλι πριν το κάπνισμα - αυτό σημαίνει ψήσιμο στη σχάρα σε μαύρο χρώμα, αν δεν ψήσετε τόσο τραχιά, οι φλούδες δεν θα ξεκολλήσουν.
Επίσης, αν δεν καλύψετε πλήρως το πλαστικό, τα δέρματα, πάλι, δεν θα ξεκολλήσουν. Αυτά γνωρίζω από πικρή εμπειρία και έχω εξηγήσει εκτενώς τη μέθοδο παρακάτω.
Ενώ τα λαχανικά καπνίζουν, κάπνιζα και λίγο θαλασσινό αλάτι για να το καρυκεύσω και για μελλοντική χρήση - φυλάξτε το σε ξεχωριστό βάζο με ετικέτα.
Μέθοδος:
Ξεκινήστε το Bradley Smoker με μόλις 2-3 μπισκότα βελανιδιάς στη στοίβα.
Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε τη σχάρα να ζεσταθεί. Τοποθετείτε τις πιπεριές και το τσίλι σε ένα ταψί και ψήνετε στο γκριλ μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους, γυρνώντας κατά διαστήματα μέχρι να μαυρίσει όλη η επιφάνεια και να καταρρεύσουν οι πιπεριές. Μεταφέρετε αμέσως σε μια πλαστική σακούλα, στερεώστε χαλαρά και αφήστε μέχρι να κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε. Τώρα αφαιρέστε το δέρμα (θα βγει εύκολα) και στη συνέχεια κόψτε τη μαλακή σάρκα για να αφαιρέσετε τους σπόρους και τον πυρήνα, πετάξτε. Αφού αφαιρέσετε με παρόμοιο τρόπο τη φλούδα από το τσίλι, μπορεί να θέλετε να αφήσετε τους σπόρους, ή τουλάχιστον μερικούς από αυτούς, για να ζεσταθούν καλά στο πιάτο. Τοποθετήστε τη σάρκα από το τσίλι και τις πιπεριές σε ένα ρηχό μπολ.
Κάντε μια μικρή τομή μέσα από το δέρμα της ντομάτας στο πάνω και κάτω μέρος. Τοποθετήστε σε ένα μπολ και ζεματίστε με βραστό νερό. Μετά από 3 λεπτά, στραγγίστε τις ντομάτες και αφαιρέστε τη φλούδα, η οποία θα έχει πλέον χαλαρώσει. Κόψτε το καθένα στη μέση και σπρώξτε τους σπόρους με τους αντίχειρές σας, πετάξτε. Προσθέστε τις μισές ντομάτες στις κόκκινες πιπεριές και το τσίλι, περιχύστε με λίγο από το ελαιόλαδο και μεταφέρετε σε ένα ράφι στο Bradley Smoker. Καπνίζω για έως και μία ώρα (κάπνιζα το δικό μου για 30 λεπτά, αλλά μετά μου αρέσει ένας διακριτικός καπνός στο δικό μου).
Τοποθετούμε την καπνιστή πιπεριά, τις ντομάτες και το τσίλι σε ένα μικρό πολυκόφτη και προσθέτουμε το σκόρδο, μαζί με το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πραγματοποιήστε μια παχύρρευστη πάστα, προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελέγξτε το καρύκευμα, προσαρμόστε αν χρειάζεται. Το ντιπ πρέπει να αφεθεί να μαλακώσει για μερικές ώρες πριν το σερβίρετε με ζεστό ψωμί πίτα και άλλα πιάτα μεζέ.
Δρυς
Ξύλο
Το πιο ευπροσάρμοστο ξύλο από όλα είναι η βελανιδιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα με πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κυνήγι.
Shop Now