Smoked Beef Jerky Cure Recipe

Καπνιστό Βόειο κρέας Συνταγή



Αυτή η συνταγή καπνιστού βοείου κρέατος θα σας διδάξει πώς να φτιάξετε ασφαλές και νόστιμο βόειο κρέας. Η θεραπεία στα πακέτα πηγαίνει καλά στην καθυστέρηση της αλλαντίας. Αλλά το προϊόν απαιτεί ψύξη όταν ολοκληρωθεί, ή τουλάχιστον έχει μια πολύ σύντομη ζωή κουζίνας. Το Smoked Jerky είναι πολύ ανώτερο. Ο καπνός είναι αυτό που κάνει τη γεύση τόσο μεγάλη. Όταν τρώω τρελός από τον αφυγραντήρα, έχει την υφή του ακατέργαστου αποξηραμένου κρέατος. Δεν μπορώ πραγματικά να ξεπεράσω το γεγονός ότι δεν έχει φτάσει σε μια ασφαλή θερμοκρασία, ειδικά όταν το jerky είναι φτιαγμένο με άγριο παιχνίδι. Έτσι, αντί να αγοράζετε ακριβά πράγματα, προσπαθήστε να φτιάξετε το δικό σας. Εδώ είναι μια βασική συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας θεραπεία, η οποία είναι φθηνότερη από την αγορά ενός εμπορικού προϊόντος και μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί με πρόσθετα καρυκεύματα που ταιριάζουν στα γούστα σας.

Ingredients

Για 5 λίβρες κρέας:

2 κουταλιές της σούπας kosher ή τουρσί αλάτι (ποτέ μην χρησιμοποιείτε ιωδιούχο αλάτι!)

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (η λευκή κρυσταλλική ποικιλία)

3 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι (φρεσκοτριμμένο είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ)

1 κουταλάκι του γλυκού Instacure #1 (νιτρώδες νάτριο) – πολύ σημαντικό!

1 προς 1½ κουταλάκι του γλυκού (σύνολο) από τα αγαπημένα σας μπαχαρικά…όπως σκόνη σκόρδου, κρεμμύδι σε σκόνη, σπόρους σέλινου, πάπρικα, πιπέρι καγιέν, σκόνη chipotle, κ.λπ. Απλά μην χρησιμοποιείτε μπαχαρικά με επιπλέον αλάτι.

Preparation

Ανακατεύουμε ΤΕΛΕΙΩΣ τα υλικά!

Κόψτε το κρέας ομοιόμορφα σε φέτες ¼ ίντσα πάχους. Χρησιμοποιώντας ένα μη μεταλλικό δοχείο (όπως μια γυάλινη κατσαρόλα 9 × 13 ιντσών) πασπαλίστε και τις δύο πλευρές των λωρίδων κρέατος και στρώστε το στο πιάτο.


Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μια νύχτα ή για 24 ώρες.

Καπνίζετε το κρέας για 2 ώρες στους 120 περίπουºF/48.9°C έως 140ºF/60°C είναι μια χαρά. Το Hickory φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα. Εάν δεν χρησιμοποιείτε Instacure #1 (Νιτρώδες νάτριο) τότε ΠΡΕΠΕΙ να καπνίζετε/στεγνώνετε σε θερμοκρασίες πάνω από 140ºF.

Με ορθάνοιχτες οπές, στεγνώστε το κρέας σε παρόμοιες θερμοκρασίες μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή ξηρότητα. Ανάλογα με τον καπνιστή σας, μπορεί να χρειαστεί να περιστρέψετε τα ράφια σας. Ο χρόνος μπορεί να διαφέρει πάρα πολύ ανάλογα με το πάχος στο οποίο κόψατε το κρέας.

** Μια εναλλακτική μέθοδος στεγνώματος που λειτουργεί καλά είναι να τοποθετήσετε μια οδοντογλυφίδα στο τέλος κάθε φέτας και να την κρεμάσετε στη σχάρα του φούρνου σας. Ρυθμίστε το φούρνο στη χαμηλότερη θερμοκρασία. ΜΗΝ αφήνετε την πόρτα ανοιχτή! Ο ηλεκτρικός φούρνος ΔΕΝ συνιστάται.

Γίνεται όταν λυγίζετε μια φέτα στη μέση και η μέση αρχίζει να σκίζεται. Κάτι παραπάνω από αυτό και θα έχετε δέρμα!

Διατηρήστε το jerky στο ψυγείο ή καταναλώστε το γρήγορα. ΠΟΤΕ μην τοποθετείτε τα σπασμένα σε σφραγισμένη πλαστική σακούλα χωρίς ψυγείο. Σίγουρα θα μουχλιάσει σε λίγες μέρες!

Αγριοκαρυδιά
 Ξύλο

Hickory Bisquettes για Bradley Smokers

Η έντονη και γλυκιά γεύση των Bisquettes Hickory το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή ξύλα για κάπνισμα και συνδυάζεται ιδιαίτερα με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, κυνήγι, υδρόβια πτηνά, ξηρούς καρπούς και τυρί.

Shop Now