Καπνιστό Κολοκύθα Συνταγή σάλτσας
Μπορείτε να το ψήσετε, να το μετατρέψετε σε κρεμώδες πολτό και να το απολαύσετε πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Αλλά απλά δοκιμάστε το κάπνισμα και κάντε αυτή τη σάλτσα ζυμαρικών.
Ingredients
Ένα 2 λίβρες κολοκύθα βουτύρου ξεφλουδισμένο - κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 μικρό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1-1 ½ φλιτζάνι ζωμός λαχανικών/κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού καγιέν
Αλάτι πιπέρι
12 Οζ από τα αγαπημένα σας ζυμαρικά
Preparation
Καπνίστε κύβους κολοκύθας σε διάτρητο δίσκο αλουμινίου με μπισκότα σφενδάμου για 1 ώρα στους 150-165°F
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε την κολοκύθα, το κρεμμύδι και το σκόρδο
Αλατοπιπερώνουμε
Μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, περίπου 8 – 10 λεπτά
Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε
Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα
Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente
Αφήνουμε το μείγμα της κολοκύθας να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια ανακατεύουμε με ένα μπλέντερ ή στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί
Καρυκεύουμε με καγιέν, αλάτι & πιπέρι
Συνδυάστε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα (και όσα άλλα υλικά θέλετε να προσθέσετε, χρησιμοποίησα σπαράγγια, φρέσκο κρεμμύδι & λάχανο) και σερβίρετε!
Σφεντάμι
Ξύλο
Με μια ελαφρώς καπνιστή, γλυκιά και διακριτική γεύση, τα μπισκότα σφενδάμου είναι ιδανικά για το κάπνισμα γαλοπούλας και για την ενίσχυση της γεύσης των πουλερικών και των πτηνών θηραμάτων.
Shop Now