Smoked Mole Sauce Recipe
Mole Sauce is a traditional marinade and sauce from Mexico. It is an intense blend of flavors that includes chilies, chocolate, fruit and lots of spices. Use this sauce for enchiladas, baked mole chicken, burritos, or whatever your mole needs may be!
Ingredients
3 Oz μαύρη σοκολάτα - χοντροκομμένη
1 αποξηραμένα τσίλι guajillo - με μίσχο και σπόρους
1 Αποξηραμένα τσίλι αντσό - με μίσχο και σπόρους
2 Αποξηραμένα τσίλι - με μίσχο και σπόρους
1 ½ φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
2 τορτίγιες καλαμποκιού, κομμένες σε λωρίδες 1 ίντσας
1 ντομάτα - κομμένη στη μέση σταυρωτά
3 ντομάτες - κομμένες στη μέση σταυρωτά
1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
1 Μικρό κρεμμύδι - κομμένο σε φέτες
4-6 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
¼ φλιτζάνι ασπρισμένα φιστίκια (ανάλατα και ξεφλουδισμένα)
2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
1 κουταλιά της σούπας σπόροι κύμινου
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
2 ξυλάκια κανέλας
3 ολόκληρα γαρίφαλα
3 Ολόκληρα μούρα μπαχάρι
1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μπισκότα Bradley Flavor - Maple
Preparation
Μαύρη σοκολάτα κρύου καπνού με μπισκότα Maple Flavor για 1 ώρα, έως 2 ώρες.
Ψήστε τα τσίλι σε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, για περίπου 3 λεπτά. Θα είναι ζεστά και αρωματικά.
Ζεσταίνουμε 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών σε μια κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.
Μεταφέρετε τα τσίλι στο μπλέντερ με 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών.
Τοστ λωρίδες τορτίγιας σε στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέστε στο μπλέντερ με ζωμό και τσίλι.
Αφήστε τα τσίλι και την τορτίγια στο μπλέντερ ανενόχλητα να μουλιάσουν για 10 λεπτά.
Μαγειρέψτε τις ντομάτες και τις ντομάτες σε ένα στεγνό τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσουν, περίπου 3 έως 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Προσθέστε τις ντομάτες και τις ντομάτες στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι σε φέτες, το σκόρδο, τα φιστίκια, τις σταφίδες, τα ξυλάκια κανέλας, τα γαρίφαλα, τα μούρα μπαχάρι, τους σπόρους κύμινου και το θυμάρι. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Αφαιρέστε τα ξυλάκια κανέλας, τα μούρα μπαχάρι και τα γαρίφαλα.
Προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα κρεμμυδιού στο μπλέντερ και πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τη σοκολάτα, το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνουμε να σιγοβράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά για να δέσει η σάλτσα.
Τώρα χρησιμοποιήστε αυτή τη σάλτσα για enchiladas, ψητό κοτόπουλο, μπουρίτο ή ό,τι άλλο μπορεί να είναι αυτό που σας χρειάζεται!
Συνταγή Από: Lena Clayton
Σφεντάμι
Ξύλο
Με μια ελαφρώς καπνιστή, γλυκιά και διακριτική γεύση, τα μπισκότα σφενδάμου είναι ιδανικά για το κάπνισμα γαλοπούλας και για την ενίσχυση της γεύσης των πουλερικών και των πτηνών θηραμάτων.
Shop Now