Warm Sweet, Salty & Smoky Chicken Salad

Ζεστό γλυκό, αλμυρό Καπνιστό κοτόπουλο Σαλάτα!

Sandra Tate

Λίγο πολύ τσιμπημένο για μέρες σαλάτας, αλλά ζεστή πατάτα, καπνιστό κοτόπουλο, αλατισμένο καραμελωμένο καρύδι, μήλο, φύλλα σαλάτας και κρεμώδες αβοκάντο είναι πραγματικά το σημείο για μια νόστιμη απόλαυση ενός μεσημεριανού γεύματος.

Ingredients

Θεραπεία:

75 γρ θαλασσινό αλάτι

25 γρ μαλακή καστανή ζάχαρη

 100 ml βραστό νερό

400 ml κρύο νερό

(Σερβίρει 4)

1 κουταλάκι του γλυκού Dijon

1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι βαλσάμικο

μια πρέζα ζάχαρη

2-3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

 150 γρ μισά καρύδια

30 γρ βούτυρο

30 γρ ζάχαρη

μικρές πατάτες σαλάτα

1 μεγάλο μήλο,

1 μέτριο αβοκάντο

Preparation

Έχω τη συνήθεια να αξιοποιώ στο έπακρο το κοτόπουλο μου. Αγοράζω ένα παχουλό πουλί σε εβδομαδιαία βάση που το ενώνω μόνος μου - αφαιρώντας τα πόδια, τους μηρούς και τα φτερά για ένα γεύμα, το στήθος για ένα άλλο, και το σφάγιο μπαίνει στην κατσαρόλα με λαχανικά για ζωμό. Αυτή την εβδομάδα τα πολύ παχουλά στήθη μπήκαν στο Bradley Smoker και μου έδωσαν αρκετό σούπερ ζουμερό και νόστιμο καπνιστό κοτόπουλο για να ταΐσω τέσσερα για μεσημεριανό γεύμα.

Για να θεραπεύσετε και να καπνίσετε τα στήθη

Πρώτα φτιάξτε μια άλμη διαλύοντας 75 g θαλασσινό αλάτι + 25 g μαλακή μαύρη ζάχαρη σε 100 ml βραστό νερό, μόλις διαλυθεί προσθέτουμε ένα ακόμη 400 ml κρύο νερό σε ένα βολικό δοχείο και ανακατεύουμε. Βυθίζουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά, όχι περισσότερο από μία ώρα και μετά τα αφαιρούμε, τα ξεπλένουμε καλά και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Ρυθμίστε το Bradley Smoker σε θερμοκρασία ντουλαπιού 140°C/280°F και προσθέστε μπισκότα applewood στη στοίβα.

Τοποθετήστε το στήθος με την πλευρά του δέρματος προς τα επάνω σε μια συρμάτινη σχάρα και καπνίστε για 1 ώρα ή έως ότου έχετε εσωτερική θερμοκρασία 72°C + όταν κάνετε ανίχνευση στο παχύτερο μέρος τους.

Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει, τυλίγουμε και φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί.

Για τη σαλάτα, φτιάξτε ένα dressing ανακατεύοντας 1 κουταλάκι του γλυκού Dijon μουστάρδα με 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι βαλσάμικο, μια πρέζα ζάχαρη, και 2-3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο. Το ντρέσινγκ πρέπει να είναι πηχτό και κρεμώδες.

Αφήνω στην άκρη.

Κόψτε το καπνιστό στήθος κοτόπουλου αραιά και αφήνουμε στην άκρη.

Θέση 150 γρ μισά καρύδια σε ένα τηγάνι με βαριά βάση σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε για λίγα λεπτά να ψηθούν και προσθέστε 30 γρ βούτυρο και 30 γρ ζάχαρη - Ανακατεύουμε να λιώσει και μόλις ροδίσει η ζάχαρη αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατίζουμε ελαφρά και σκορπίζουμε σε χαρτί κουζίνας να κρυώσει.

Βράζουμε μερικές χούφτες μικρές πατάτες σαλάτα τρυφερώ, στραγγίζω.

Θα χρειαστείτε επίσης 1 μεγάλο μήλο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες, και 1 μέτριο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες.

Τώρα συναρμολογήστε μια σαλάτα μοιράζοντας τις πατάτες σε ζεστά πιάτα, σκορπίστε με φέτες αβοκάντο, μήλο, φύλλα σαλάτας και καρύδια - πάνω από όλα με το καπνιστό κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες και μερικές σταγόνες dressing σαλάτας.

Σερβίρισμα.

μήλο
 Ξύλο

Μπισκετάκια Apple για Bradley Smokers

Ένα ελαφρύ, φρουτώδες και ελαφρώς γλυκό άρωμα καπνού που συνδυάζεται με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, αρνί και τυρί.

Shop Now