alt="Smoked duck"

Καλύτερο καπνιστό Πάπια Συνταγή



Είτε ανεβάζετε εγχώριες πάπιες είτε τους κυνηγάτε όπως πολλοί κάνουν κατά τους χειμερινούς μήνες, έχουμε μια συνταγή που θα τσιμπήσει τα μάτια και θα τσιμπήσει τη γλώσσα σας!

Η Duck προσφέρει μια πιο τολμηρή γεύση από άλλα πτηνά, όπως η γαλοπούλα ή το κοτόπουλο. Γι 'αυτό τόσοι πολλοί άνθρωποι καπνίζουν.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η Duck είναι τέλεια χορτονομή για έναν καπνιστή τροφίμων είναι επειδή είναι πιο λιπαρά από άλλα πουλιά παιχνιδιών. Όπως γνωρίζετε καλά, το περιεχόμενο λίπους διατηρεί την υγρασία και απορροφά την καπνιστή γεύση καλύτερα από το άπαχο κρέας.

Αυτή η συνταγή λειτουργεί καλά τόσο για εγχώριες όσο και για άγριες πάπιες. Έτσι, ό, τι κι αν έχετε στο χέρι (είτε πρόκειται για Mallard, Wood, Cannie ή Speck) θα πρέπει να λειτουργήσει, όσο δεν είναι εξαιρετικά άσπρο. Ακολουθούν μερικές γρήγορες συστάσεις πριν φτάσουμε στο κρέας των πραγμάτων.

Ingredients

Η θεραπεία:

3 κουταλιές της σούπας (45 ml) ζαχαροθεραπεία Bradley

2 κουταλάκια του γλυκού (10 ml) καρύκευμα πουλερικών

2 κουταλάκια του γλυκού (10 ml) κόκκοι ή σκόνη κρεμμυδιού

1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) φασκόμηλο - τρίψιμο

1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) μαντζουράνα

1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) θυμάρι

1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) λευκό πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) κόκκοι ή σκόνη σκόρδου

2 φύλλα δάφνης, κομμένα σε λεπτές λωρίδες με ψαλίδι (πασπαλίζουμε το τελευταίο)

Preparation

Πρόωρη προετοιμασία (Έξοδος μίας εβδομάδας):

Η θεραπεία

Πλύνετε την πάπια(ες) και αφαιρέστε το υπερβολικό λίπος από το σώμα μέσα και έξω, αφήνοντας το δέρμα επάνω.

Τρυπήστε καλά το στήθος και τους μηρούς.
Σε ένα μεγάλο δοχείο, ανακατέψτε την παραπάνω θεραπεία και τρίψτε σε όλο το πουλί, τόσο μέσα όσο και έξω.

Τοποθετήστε το καπάκι στο δοχείο ωρίμανσης και ωριμάστε για 6 ημέρες στο ψυγείο. Κατά τη σκλήρυνση, τρίψτε ξανά όλες τις επιφάνειες πολλές φορές.

Τελική προετοιμασία (One Day Out):

Ξεπλύνετε καλά τις πάπιες με δροσερό νερό και στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας.

Γεμίστε την κοιλότητα του σώματος με τσαλακωμένη εφημερίδα που έχει τυλιχθεί σε χαρτί κουζίνας.

Τώρα, τυλίξτε την πάπια με χαρτί κουζίνας και τυλίξτε ξανά με εφημερίδα. Τοποθετήστε μια χαρτοπετσέτα και εφημερίδα κάτω από την πάπια για να απορροφήσει τα υγρά.

Αποθηκεύστε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.

Smoking The Duck (Πρωί):

Χρησιμοποιήστε σπάγκο χασάπη για να στερεώσετε την πάπια. Είτε κρεμάστε ή τοποθετήστε το πουλί στο καπνιστή έτσι ώστε το στήθος να είναι στραμμένο προς τα κάτω (συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα γερό άγκιστρο S για να το κρεμάσετε με την ουρά προς τα επάνω. Επιτρέπει στον καπνό να ρέει πιο εύκολα σε όλη την κοιλότητα του σώματος).

Στεγνώστε την πάπια στον καπνιστή Bradley σας χωρίς καπνό για μία ώρα στους 140°F. Το θέμα είναι να απαλλαγείτε από τη μαλακότητα του δέρματος.

Τώρα είστε έτοιμοι για καπνό. Στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία, καπνίστε την πάπια για περίπου τρεις ώρες, χρησιμοποιώντας ένα ξύλο της επιλογής σας (φρούτο, παξιμάδι). Ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 150°F και συνεχίστε το κάπνισμα για άλλες τρεις ώρες.

Cooking The Duck (Βράδυ):

Σε προθερμασμένο φούρνο κουζίνας στους 350°F, τοποθετήστε την πάπια σε μια υπερυψωμένη σχάρα μέσα σε ένα ταψί. Το τηγάνι πρέπει να έχει βάθος τουλάχιστον μίας ίντσας για να μαζέψει το λιωμένο λίπος.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του πουλιού να φτάσει τους 170°F. Μπορεί να θέλετε να ελέγξετε και το στήθος και τους μηρούς για ψητό σε περίπτωση που ο φούρνος σας μαγειρεύει πιο ζεστό από τη μία πλευρά από την άλλη.

Ελπίζουμε να απολαύσετε αυτή τη συνταγή όσο κι εμείς.