Buffalo-Style Hickory Smoked Wings Recipe

Βουβάλου Hickory Smoked Wings



Είναι εκείνη την εποχή του μήνα, όταν κυκλοφορούμε τη σειρά συνταγών του καπνιστή Bradley. Αυτό το μήνα ο TED μας δείχνει πώς να καπνίζουμε φτερά καπνιστά Hickory (Buffalo-style). Φαίνεται νόστιμο όπως μπορείτε να δείτε από το παρακάτω βίντεο! Χάρη στον υπέροχο αναγνώστη Chef Ted για το βίντεο!

Απολαμβάνω!

Ingredients

2 Σχάρες καπνιστών Bradley

1 μπουκάλι μπύρα

1/2 φλιτζάνι καυτερή σάλτσα Chipotle chilli

4-5 λίβρες ολόκληρες φτερούγες κοτόπουλου jumbo (3 τεμάχια φτερού, τυμπανοκρουσίας και μύτης συνδεδεμένα), περίπου 30 τεμάχια

6 κουταλιές της σούπας Ted's παγκοσμίως διάσημο καρύκευμα BBQ Bone Dust™ BBQ

1 Σύριγγα για ένεση

1/2 φλιτζάνι Chipotle chill καυτερή σάλτσα

1/4 φλιτζάνι Ted's παγκοσμίως διάσημο μπάρμπεκιου Crazy Canuck Sticky Chicken and Rib Sauce

2-3 πόμολα βούτυρο

1/2 – 1 φλιτζάνι μπλε τυρί θρυμματισμένο

1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Preparation

Βήματα μαγειρέματος:

Ανοίξτε ένα κουτάκι ή ένα μπουκάλι από την αγαπημένη σας μπύρα και ρίξτε το σε ένα μεγάλο ποτήρι. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε να φύγουν μερικές από τις φυσαλίδες. Συμβουλή: Όσο λιγότερη ενανθράκωση τόσο πιο εύκολη είναι η έγχυση μπύρας στα κρέατα.

Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι καυτερή σάλτσα τσίλι τσιπότλ. Μου αρέσει περισσότερο η μάρκα Tabasco. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ. Καρυκεύστε με καρύκευμα Bone Dust™ BBQ και ρίξτε για να επικαλυφθεί ομοιόμορφα.

Πάρτε τη σύριγγα για την ένεση και απορροφήστε αρκετή ποσότητα από το μείγμα της καυτερής σάλτσας μπύρας/τσιπόλ για να γεμίσετε τη σύριγγα. Ενέσετε λίγο squirt σε κάθε φτερό κοτόπουλου, γεμίζοντας τη σύριγγα όσο χρειάζεται, μέχρι να γίνει η ένεση όλων των φτερών. Τοποθετήστε σε ομοιόμορφη στρώση σε 2 σχάρες καπνιστών.

Τώρα αρχίζει η διασκέδαση:

Προθερμάνετε τον καπνιστή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία για το κάπνισμα στους 220°F, χρησιμοποιώντας μπισκότα Hickory για να δημιουργήσετε τη γεύση καπνού.

Τοποθετήστε σε καπνιστή. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον αισθητήρα του θερμομέτρου στο κέντρο μιας μεγάλης πτέρυγας. Κλείστε την πόρτα και ρυθμίστε την εσωτερική θερμοκρασία στους 160-170°F, μέχρι να ψηθεί πλήρως.

Αυτό θα διαρκέσει περίπου 1 1/2 – 2 ώρες, ή περισσότερο, αν θέλετε να είναι πιο τραγανά.

Ενώ τα φτερά καπνίζουν, πλύνετε και στεγνώστε αυτό το μεγάλο μπολ. Αφήνω στην άκρη.

Όταν τα φτερά είναι πλήρως ψημένα, υγρά, ζουμερά και τρυφερά, τοποθετήστε τα στο μεγάλο καθαρισμένο μπολ. Περιχύστε τις φτερούγες με καυτερή σάλτσα τσίλι chipotle, σάλτσα BBQ, βούτυρο, μπλε τυρί, σέλινο και φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε καλά να ανακατευτούν όλα και να λιώσει το βούτυρο και να λιώσει το μπλε τυρί.

Σερβίρετε Αμέσως.