Καπνιστό Κιτζάκια κοτόπουλου Γεμιστό με τυρί πιπέρι
Το αληθινό είναι ότι όλοι αρέσουν τα κεφτεδάκια. Αυτή η συνταγή με κέτσαλ κάνει μεγάλα ορεκτικά μεγέθους δαγκώματος και είναι ιδανικά για πάρτι ή χώρους. Θα ήταν επίσης νόστιμο σε ένα σάντουιτς με κέικ!
Χρειάζονται μόλις 20 λεπτά για να προετοιμαστούν. Πυροβολήστε τον καπνιστή σας Bradley και χρησιμοποιήστε ειδικά bisquettes μείγμα για μια ειδική καπνιστή γεύση.
Ingredients
2 κιλά κοτόπουλο κιμά
1 κουταλιά της σούπας τσίλι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
1/3 φλιτζάνι γάλα
3/4 φλιτζανιού σάλτσα μπάρμπεκιου, χωρισμένη
1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
150 g τυρί πιπέρι jack, κομμένο σε κύβους 1/2 ίντσας
Bradley Smoker Special Blend Bisquettes (ή της επιλογής σας)
Preparation
Ρυθμίστε τον καπνιστή στους 275°F χρησιμοποιώντας μπισκότα ξύλου της επιλογής σας.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το κιμά κοτόπουλο, τη σκόνη τσίλι, το αλάτι, το αυγό, την ψίχα ψωμιού, το γάλα, το 1/4 φλιτζάνι της σάλτσας BBQ και τον κιμά κόκκινο πιπέρι μέχρι να ενωθούν καλά.
Πιάστε μια μικρή χούφτα από το μείγμα κρέατος και σχηματίστε ένα κεφτεδάκι μεγέθους περίπου 1 1/2 ίντσας. Κάντε μια μικρή εσοχή στη μέση, με τον αντίχειρά σας. Πιέστε έναν κύβο τυρί πιπέρι στην εσοχή και διπλώστε το κρέας γύρω από το τυρί έτσι ώστε να καλυφθεί. Με τα δύο σας χέρια, κυλήστε το κρέας έτσι ώστε να είναι αρκετά στρογγυλό. Τοποθετήστε το κεφτεδάκι στις σχάρες Bradley Smoker ή βάλτε ένα Bradley Magic Mat πάνω από το ράφι πριν προσθέσετε τα κεφτεδάκια, για να διευκολύνετε το καθάρισμα. Κάνετε αυτό με το υπόλοιπο κρέας και το τυρί.
Τοποθετήστε τις σχάρες καπνίσματος στο Bradley Smoker. Καπνίζετε τα κεφτεδάκια μέχρι να φτάσουν σε εσωτερική θερμοκρασία 165°F, περίπου 2 1/2 ώρες.
Αλείψτε με πινέλο το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου πάνω από τα κεφτεδάκια.
Με Στηβ Σίλκα