smoked jerk chicken recipe

Καπνιστό Κοροϊδεύω κοτόπουλο



Επικαλυμμένο σε μπαχαρικά και αργό καπνιστό, το κοτόπουλο είναι γεμάτο γεύση με έναν υπαινιγμό θυμάρι, μοσχοκάρυδο και κανέλα. Μπορείτε να επιλέξετε να το έχετε ζεστό ή ήπιο, ανάλογα με την προσωπική σας γεύση.

Ingredients

Στήθος κοτόπουλου

Μαρινάδα με τράνταγμα:

½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες

2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού ή 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό

2 κσ αλάτι

1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

2 κουταλιές μπαχάρι Τζαμάικας

½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

2 πιπεριές τσίλι της επιλογής σας, ψιλοτριμμένες (εγώ χρησιμοποίησα σκωτσέζικο καπό)

½ κουταλάκι πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ

3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

½ κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

Preparation

Συνδυάστε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν

Κρατήστε μερικές κουταλιές της σούπας μαρινάδα και ρίξτε την υπόλοιπη πάνω από το στήθος κοτόπουλου και μαρινάρετε όλη τη νύχτα (ή τουλάχιστον για 4 ώρες)

Προθερμαίνουμε το καπνιστή στους 250°F με μπισκότα αγριόγαλου

Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο καπνιστό και, μετά από μία ώρα, αλείψτε το με μαρινάρισμα πάνω από το κοτόπουλο

Καπνίζετε τα στήθη κοτόπουλου μέχρι να φτάσουν σε εσωτερική θερμοκρασία 165°F

Αφαιρέστε από το καπνιστή και αλείψτε με όση μαρινάδα έχει απομείνει