Smoked Chicken

Καπνιστό Κοτόπουλο



Αυτό το νόστιμο καπνιστό κοτόπουλο είναι ιδανικό για οικογενειακά μπάρμπεκιου και άλλες δραστηριότητες!

Ingredients

2 κουταλιές της σούπας αλάτι

1 λευκό κρεμμύδι στα τέταρτα

5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Γλυκοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας φασκόμηλο

1 κουταλιά της σούπας θυμάρι

1 ολόκληρο κοτόπουλο

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό

1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη

Preparation

Τοποθετήστε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι, ένα λευκό κρεμμύδι στα τέσσερα, 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, λίγο pimento, μια κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη, φασκόμηλο και λίγο θυμάρι στο κοτόπουλο σας.

Διαλύστε το αλάτι και το νερό σας σε ζεστό νερό. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σας στο νερό και αφήστε το να μείνει έτσι για μια μέρα.

Την επόμενη μέρα, αφαιρέστε το κοτόπουλο από το νερό, ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε το.

Προσθέστε τη μαρινάδα σας με σκόρδο, αλάτι σέλινο, λευκό πιπέρι, αλάτι κρεμμυδιού, αποξηραμένο φασκόμηλο και μαϊντανό, σκόνη σκόρδου, κουταλάκι του γλυκού pimento και λίγο ψιλό αλάτι Ιμαλαΐων και ανακατέψτε το με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και στη συνέχεια τρίψτε το σε όλο το πουλί.

Συνεχίστε να τραγανίζετε το δέρμα σε ένα πολύ ζεστό μπάρμπεκιου με κάρβουνα, ελέγχοντας ότι η εσωτερική θερμοκρασία είναι περίπου 75ºC (167ºF) γύρω από το εσωτερικό των μηρών.

Μετά από 2 ώρες τσιγαρίσματος, βγάλτε το κοτόπουλο και απολαύστε το!

Συνταγή από: Παιχνίδι και Φλόγες