Καπνιστό Chipotle ασβέστη fajitas με συνταγή Pico de Gallo
Ο τέλειος συνδυασμός ζουμερών στήθους κοτόπουλου, φρέσκο σπιτικό pico de gallo και ζεστές tortillas. Το αποτέλεσμα? Ένα νόστιμο και ικανοποιητικό δείπνο. Και μπορείτε να το έχετε για ένα κλάσμα του τι θα κοστίσει σε ένα εστιατόριο.
Ingredients
Για τα Chipotle Lime Fajitas:
4 Στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
2 κουταλιές της σούπας chipotle σκόνη
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
2 λάιμ
Μαλακά κοχύλια τορτίγιας
Pico de gallo (συνταγή παρακάτω)
Άλλες επικαλύψεις fajita (τυρί, κρέμα γάλακτος, γουακαμόλε)
Για το Pico de Gallo:
2-3 μέτριες ντομάτες - σε κύβους
½ γλυκό κρεμμύδι - κομμένο σε κύβους
1 πιπεριά Jalapeno - ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο - κιμά
Χυμός από 1 λάιμ
Preparation
Για τα Chipotle Lime Fajitas:
Ανακατέψτε μαζί τη σκόνη chipotle, τη ζάχαρη, το αλάτι, το κύμινο, την κανέλα για να τρίψετε το μπαχαρικό. Τρίψτε το μείγμα μπαχαρικών σε όλο το στήθος κοτόπουλου.
Ρυθμίστε τη σχάρα σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία.
Τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου σε γκριλ και ψήνουμε για 4-5 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος να φτάσει στους 165ºF.
Βγάζουμε το κρέας από τη σχάρα και στύβουμε το χυμό λάιμ στο κοτόπουλο.
Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου και μαζέψτε τα fajitas. Σερβίρετε αμέσως.
Για το Pico de Gallo:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Σερβίρετε σε tacos, fajitas ή με τσιπς τορτίγιας.