Κολλώδες καπνιστό Πορτοκαλί πάπια
Αφεθείτε σε ένα χυμώδες και γευστικό πιάτο με αυτή τη συνταγή καπνιστών πάπιας! Το μέλι και η πορτοκαλί μαρινάδα, που εγχέονται με σκόρδο και τζίντζερ, παρέχουν μια λεπτή γλυκύτητα που ζευγαρώνει τέλεια με την καπνιστή γεύση από το ξύλο κερασιών. Ιδανικό για κάθε ειδική περίσταση ή δείπνο!
Ingredients
1 Μεγάλη πάπια
½ φλιτζάνι μέλι/σιρόπι σφενδάμου
1 μεγάλο πορτοκάλι
1 Τbsp αλάτι νιφάδων kosher
1 Τsp σκόρδο
1 Τsp τζίντζερ
⅓ Φλιτζάνι σόγια
⅓ Φλιτζάνι σησαμέλαιο
Preparation
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 4-5 ώρες
Συνολικός χρόνος: 16 ώρες
Μείγματα ξύλου: κεράσι
Βήμα 1: Ανακατέψτε ¼ φλιτζάνι μέλι/σιρόπι σφενδάμου, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1/3 φλιτζάνι σόγια, 1/3 φλιτζάνι σησαμέλαιο
Βήμα 2: Στεγνώστε την πάπια και τρυπήστε το δέρμα (προσέξτε να μην τρυπήσετε το κρέας)
Βήμα 3: Τοποθετήστε την πάπια σε ένα ανάποδο δίσκο Bradley και απλώστε τη μαρινάδα παντού. Τέλος βάζετε στο ψυγείο χωρίς σκέπασμα για 12 ώρες
Βήμα 4: Βγάλτε την πάπια από το ψυγείο και σκουπίστε τυχόν αλάτι/μαρινάδα. Στεγνώστε το δέρμα
Βήμα 5: Ρυθμίστε το Bradley στο 150ºF, όταν το Bradley είναι σε θερμοκρασία βάλτε την πάπια μέσα (ξαπλωμένη σε ένα δίσκο στήθος ή κρεμασμένη). Αυτό είναι μόνο για την πρώτη ώρα, η πάπια σας πρέπει να έχει λίγο χρώμα τώρα
Βήμα 6: Όσο η πάπια είναι στο κάπνισμα, ανακατέψτε ¼ μέλι/σιρόπι σφενδάμου, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, ½ χυμό πορτοκαλιού
Βήμα 7: Γυρίστε το Bradley στο 250ºF και μπάστε. Θέλετε να χτυπάτε την πάπια κάθε ώρα μέχρι να φτάσει τα 170ºΣΤ εσωτερικό
Βήμα 8: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 500ºF. Τοποθετήστε την πάπια σας σε ένα ταψί και βάλτε το στο φούρνο για 3-5 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή η φλούδα σας
Βήμα 9: Αφήστε την πάπια σας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά
Βήμα 10: ΦΑΤΕ!
Δημιουργήθηκε από Μπράντον Τομπίας