Ολόκληρο ψητό καπνό Κοτόπουλο
Μια εναλλακτική στο κλασικό ψητό.
Ingredients
1 Κοτόπουλο ολόκληρο
150 g ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
ΞΗΡΗ ΑΛΜΗ:3 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη
4 κλωναράκια θυμάρι ή λεμονόθυμο, τα φύλλα αφαιρούνται
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
1 λεμόνι, ξύσμα
Preparation
Μέθοδος:
Συνδυάστε όλα τα ξηρά συστατικά άλμης σε ένα γουδί και γουδοχέρι ή μύλο μπαχαρικών και αλέστε σε λεπτή σκόνη. Τρίψτε το μείγμα ξηρής άλμης στο κοτόπουλο πολύ καλά, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά μέσα και έξω. Βάλτε το κοτόπουλο σε μια σχάρα σε ένα δίσκο για να πιάσει τυχόν ζουμί και αφήστε το στο ψυγείο ξεσκέπαστο για 4-8 ώρες.
Περάστε το κοτόπουλο παντού με χαρτί κουζίνας, αφαιρώντας όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία.
Αφαιρέστε απαλά τη πέτσα του κοτόπουλου από το κρέας και τρίψτε το ανάλατο βούτυρο σε όλο το κρέας. Αυτό θα λιώσει και θα λιώσει το κοτόπουλο κατά το μαγείρεμα.
Ρυθμίστε τον καπνιστή στους 110 C και μόλις φτάσει σε θερμοκρασία ανάψτε τον καπνό. Για το κοτόπουλο, χρησιμοποιούμε μπισκότα ξύλου Hickory, αλλά μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε όποια μπισκότα με γεύση Bradley θέλετε.
Προσθέστε το κοτόπουλο στο καπνιστή με ένα δίσκο στο ράφι από κάτω για να πιάσει τυχόν σταλαγματιές και χυμούς και καπνίστε για 3-4 ώρες μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 75 C.
Αγριοκαρυδιά
Ξύλο
Η έντονη και γλυκιά γεύση των Bisquettes Hickory το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή ξύλα για κάπνισμα και συνδυάζεται ιδιαίτερα με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, κυνήγι, υδρόβια πτηνά, ξηρούς καρπούς και τυρί.
Shop Now