Chicken Satay With Killer Peanut Sauce

Κοτόπουλο Satay Με σάλτσα φιστικιού δολοφόνων



Μάθετε πώς να φτιάξετε αυτό το κοτόπουλο satay με σάλτσα φυστικιών από το μηδέν.

Ingredients

Μαρινάδα κοτόπουλου:

 10 μπούτια κοτόπουλου κομμένα σε κομμάτια 1".

½ Φλιτζάνι νερό

½ Φλιτζάνι σάλτσα σόγιας

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

6 σκελίδες σκόρδο - ψιλοκομμένες

Σάλτσα φυστικιού:

1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο

¼ Φλιτζάνι ξύδι ρυζιού

½ Φλιτζάνι σάλτσα σόγιας

4 κουταλιές της σούπας μέλι

2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ

1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα ψαριού

4 σκελίδες σκόρδο - τριμμένες

½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι

161 ml πλήρες γάλα καρύδας

Preparation

Ξεκινήστε με το να μουλιάζετε τα σουβλάκια σας. Βάλτε τα στο νερό όσο το κοτόπουλο μαρινάρεται. Τώρα, σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί τα υλικά της μαρινάδας. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Μαρινάρετε για 1 ώρα, αλλά καλύτερα όλη τη νύχτα αν μπορείτε. Εμπιστέψου με!!

Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το σουβλίζουμε (θα πρέπει περίπου ¾ γεμάτος). Τοποθετήστε σε δίσκο ή πιάτο που μπορεί να καλυφθεί ή ετοιμαστείτε να μαγειρέψετε αμέσως!

Προσθέστε τα υλικά της σάλτσας φυστικιού σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε και ανακατέψτε με ένα σύρμα. Εγινε!

Μαγειρέψτε το κοτόπουλο σε μια ζεστή σχάρα που καπνίζει. πρέπει να είναι μερικά λεπτά ανά πλευρά. Σερβίρετε με τη σάλτσα φυστικιού, λάιμ, κόλιαντρο, ψιλοκομμένα φιστίκια…και μπύρες…Θα το λατρέψετε!!

Συνταγή από: Cory Walby - Σαββατιάτικη Νυχτερινή Δοκιμαστική Κουζίνα