Πώς να κάνετε καπνιστό Τουρκία
Ψάχνετε για την τέλεια καπνιστή γαλοπούλα για την επόμενη ημέρα των ευχαριστιών; Σας έχουμε καλύψει!
Ingredients
Τουρκία:
12 έως 16 λίβρες φρέσκια ή κατεψυγμένη γαλοπούλα
2 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλα
Για την άλμη:
½ φλιτζάνι σάλτσα Worcestershire
⅓ Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλάτι kosher
2 κουταλιές της σούπας καπνιστή πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι δεντρολίβανο τριμμένο
1 Κγ θυμάρι
1 κγ πιπέρι
Preparation
Βεβαιωθείτε ότι η γαλοπούλα έχει ξεπαγώσει και αφαιρέστε τα εντόσθια. Πάρτε έναν κουβά 5 γαλονιών και προσθέστε 3 γαλόνια νερό σε αυτόν.
Προσθέστε όλα τα υλικά άλμης και ανακατέψτε τα πάντα μέχρι να διαλυθούν όλα.
Τοποθετήστε τη γαλοπούλα μέσα στον κάδο, με το στήθος προς τα κάτω, φροντίζοντας να καλυφθεί εντελώς από την άλμη.
Σκεπάζετε τον κάδο και τον πηγαίνετε στο ψυγείο σας. Αφήστε το να καθίσει εκεί όλη τη νύχτα.
Βγάζετε τη γαλοπούλα από τον κάδο και στεγνώνετε. Πάρτε το λάδι κανόλας και τρίψτε το έξω από ολόκληρη τη γαλοπούλα. Τοποθετήστε τη γαλοπούλα σε μια σχάρα, με το στήθος προς τα πάνω.
Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του καπνιστή σας στους 225°F (105°C) και προθερμάνετε το.
Τοποθετήστε τη γαλοπούλα σας μέσα στο καπνιστή χρησιμοποιώντας μπισκότα πεκάν.
Μαγειρέψτε και καπνίστε τη γαλοπούλα για 3 έως 4 ώρες και μετά, ρυθμίστε το καπνιστή στη μέγιστη θερμοκρασία των 320°F (160°C) και περιμένετε μέχρι να φτάσει στην εσωτερική θερμοκρασία των 165°F (74°C). Ο καπνός είναι προαιρετικός για αυτό το μέρος, απλά θυμηθείτε ότι όσο περισσότερο τρέχει καπνός, τόσο πιο δυνατή θα είναι η γεύση – για μένα, συνήθως οι πρώτες 4 ώρες καπνού είναι αρκετές.
Το βγάζετε από το τσιγάρο και το αφήνετε να καθίσει για 30 λεπτά πριν το σερβίρετε.