Bradley Smoked Chicken Salad

Μπράντλεϊ Καπνιστό κοτόπουλο Σαλάτα

Sandra Tate

Μερικά σημάδια φωτεινότερων καιρικών συνθηκών και ημερών σαλάτας είναι πίσω ... τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από το παχουλό βιολογικό κοτόπουλο supremes, το ξύλο μήλου καπνίζει σε ένα λαμπρό χρυσό καφέ και σερβίρεται με μια τραγανή, λεμονάδα, Waldorf στυλ σαλάτα;

Ingredients

(Σερβίρει 4)

2 παχουλά καπνιστό στήθος κοτόπουλου

1/2 πακέτο φύλλα σαλάτας νεροκάρδαμο, σπανάκι & ρόκα

2 τρυφερά μπαστούνια σέλινο, κομμένα νεαρά φύλλα σέλινου

2 μήλα του Κοξ

μικρή χούφτα κομμάτια καρυδιού

χυμό από 1/2 λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας λάδι καρυδιού

αλάτι πιπέρι

Preparation

Χρησιμοποίησα βιολογικό κοτόπουλο και προτιμώ να αφήνω το δέρμα για ένα πιο χυμώδες, υγρό αποτέλεσμα.

Αλμη:

Ετοιμάζετε μια άλμη με 500 ml νερό, βρασμένη με μια σκελίδα σκόρδο τριμμένη και λίγο φρέσκο δεντρολίβανο, ανακατεμένη με 75 g αλάτι και 25 g καστανή ζάχαρη. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μετά βυθίζουμε 2 κουκούτσια κοτόπουλου στην άλμη (σε ένα άνετο πλαστικό δοχείο) και αφήνουμε για 30 λεπτά.

Αφαιρέστε και ξεπλύνετε (πετάξτε την άλμη).

Μέθοδος καπνίσματος:

Στεγνώστε και ξαπλώστε σε ένα συρμάτινο καλάθι Bradley. Ζεσταίνουμε το Bradley Smoker στους 180°F/82°C, το φορτώνουμε με μπισκότα Apple και καπνίζουμε για περίπου 1 - 1 ½ ώρα ή μέχρι να ψηθούν. Αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Σημείωση του συντάκτη: Έχοντας συμπεριλάβει φρέσκα βότανα και σκόρδο στο αλατόνερο, δεν με εξέπληξε που οι γεύσεις είχαν χαθεί εντελώς - όπως συμβαίνει συχνά με το μαριναρισμένο κρέας σε μπάρμπεκιου, οι γεύσεις εξαφανίζονται. Το ίδιο και με το καπνιστό μου κοτόπουλο. Οι λεπτές νότες από το άλμη δεν ταίριαζαν με τη γεύση του καπνού από ξύλο μήλου. Εάν θέλετε να δώσετε μια φρέσκια γεύση βοτάνων στο κοτόπουλο σας, σκεφτείτε να το βάλετε στο σουβλάκι με ένα κομμάτι δεντρολίβανο αμέσως πριν το κάπνισμα. Ή θα μπορούσατε να κάνετε μια τομή στο πιο παχύ μέρος του στήθους (οριζόντια) και να γεμίσετε με μια πάστα από σκόρδο, βότανα, καρυκεύματα και ελαιόλαδο (φτιαγμένη με γουδοχέρι ή μίνι επεξεργαστή), και πάλι θα το κάνετε αμέσως πριν ζεσταθεί. κάπνισμα.  

Για να εξυπηρετήσει:

Προετοιμάστε, αλατίστε και καπνίστε το κοτόπουλο supremes σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες. Μόλις κρυώσει, κόβουμε διαγώνια σε κομμάτια 1 εκ. Ένα supreme είναι αρκετό για να σερβίρετε δύο για ένα νόστιμο ελαφρύ γεύμα ή ορεκτικό.

Κόψτε τα μπαστουνάκια του σέλινου. Κόψτε τα μήλα στα τέσσερα και αφαιρέστε τον πυρήνα, μετά κόψτε σε κομμάτια 2 εκ. και ρίξτε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το λάδι καρυδιού, τα καρύδια, το σέλινο και λίγο αλατοπίπερο. Προσθέστε μερικά νεαρά φύλλα από το κέντρο του κεφαλιού του σέλινου και τα ανάμεικτα φύλλα σαλάτας. Γυρίστε μαζί για λίγο και μοιράστε μεταξύ των πιάτων. Βάλτε μερικές φέτες καπνιστό κοτόπουλο πάνω από τη σαλάτα και σερβίρετε με ζεστό ψωμί με κρούστα.

μήλο
 Ξύλο

Μπισκετάκια Apple για Bradley Smokers

Ένα ελαφρύ, φρουτώδες και ελαφρώς γλυκό άρωμα καπνού που συνδυάζεται με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, αρνί και τυρί.

Shop Now