Smoked chicken souvlaki

Σμοκετ Χισκεν Σουβλάκι ανδ Τζατζίκι Ρεκίπε



Ξεκινήστε με μια απλή μαρινάδα με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και ξύδι κόκκινου κρασιού. Στη συνέχεια, καπνίστε το κοτόπουλο χρησιμοποιώντας ξύλο σφενδάμου ή βελανιδιάς και προετοιμάστε την βουτιά. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε σαλάτες, ρύζι και ένα pita.

Ingredients

Σουβλάκι κοτόπουλο:

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κύβους

⅓ Φλιτζάνι ελαιόλαδο

¼ φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί

Χυμό από 1 λεμόνι

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλιά της σούπας ρίγανη

2 κγ θυμάρι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Ξύλινα σουβλάκια

Ντιπ Τζατζίκι:

2 φλιτζάνια απλό γιαούρτι

½ αγγλικό αγγούρι

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο

Preparation

Σουβλάκι κοτόπουλο:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, μείον το στήθος κοτόπουλου και τα σουβλάκια σε ένα μπολ. Τοποθετούμε τους κύβους του στήθους κοτόπουλου σε ένα πιάτο και τους περιχύνουμε με τη μαρινάδα, γυρίζοντάς τους στη μαρινάδα για να βεβαιωθούμε ότι έχουν καλυφθεί πλήρως. Σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι ή πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Μουλιάζουμε ξύλινα σουβλάκια σε νερό για 20-30 λεπτά

Περάστε τους μαριναρισμένους κύβους κοτόπουλου στα σουβλάκια. Τοποθετήστε τα σουβλάκια, το ένα δίπλα στο άλλο σε σχάρες καπνιστών, φροντίζοντας να μην ακουμπούν το ένα το άλλο.

Ξεκινήστε τον καπνιστή, χρησιμοποιώντας μπισκότα ξύλου της επιλογής σας (το σφένδαμο ή η βελανιδιά λειτουργεί πολύ καλά!). Φέρτε τον καπνιστή σε θερμοκρασία 250ºF.

Τοποθετήστε τα σουβλάκια κοτόπουλου στο καπνιστή και μαγειρέψτε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 165ºF, περίπου 3 ώρες.

Ντιπ Τζατζίκι:

Ξεφλουδίστε το αγγλικό αγγούρι. Τρίψτε το αγγούρι και, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, στύψτε όσο το δυνατόν περισσότερο τον χυμό από το τριμμένο αγγούρι. Πετάξτε το χυμό και τη φλούδα.

Ανακατεύουμε το τριμμένο αγγούρι με τα υπόλοιπα υλικά.

Τοποθετούμε το τζατζίκι στο ψυγείο για 30-60 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.

Σερβίρουμε με το σουβλάκι καπνιστό κοτόπουλο μαζί με ρύζι ή πίτα.