Καπνιστό γεμιστό Στήθος κοτόπουλου με συνταγή σάλτσας Chimichurri
Το καπνιστό κοτόπουλο παίρνει λίγο πρόσθετη γεύση με αυτή τη φρέσκια πράσινη σάλτσα από την Αργεντινή.
Ingredients
4 Στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
2 φλιτζάνια φρέσκο κόλιανδρο
1 πιπεριά Jalapeno, χωρίς πυρήνες και σπόρους
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι
1 λάιμ, χυμό
2 κουταλιές της σούπας ξερή ρίγανη, χωρισμένη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 Φλιτζάνι τυρί κρέμα, μαλακωμένο
Μπισκετάκια με γεύση Bradley – Μήλο, Σφενδάμι ή Δρυς
Preparation
Φτιάξτε τη σάλτσα chimichurri προσθέτοντας το φρέσκο κόλιανδρο, την πιπεριά jalapeno, 1 σκελίδα σκόρδο, νιφάδες τσίλι, χυμό λάιμ, 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Πατήστε το κουμπί παλμού και αφήστε το. Συνεχίστε να το κάνετε αυτό για να ψιλοκόψετε τον κόλιαντρο. Η σάλτσα μοιάζει με ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Τοποθετούμε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα τσιμιτσούρι. Αφήνουμε στην άκρη την υπόλοιπη σάλτσα τσιμιτσούρι για αργότερα. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να πολτοποιήσετε το τυρί κρέμα και τη σάλτσα chimichurri μέχρι να ενωθούν καλά.
Κρατώντας το μαχαίρι οριζόντια, τοποθετήστε το στη χοντρή άκρη κάθε στήθους κοτόπουλου και κόψτε για να κάνετε μια βαθιά τσέπη. Προσέξτε να μην τρυπήσετε από την άλλη άκρη.
Ρίξτε το μείγμα του τυριού κρέμα ομοιόμορφα στις τσέπες κάθε στήθους κοτόπουλου.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Τρίψτε όλο το στήθος κοτόπουλου. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια σχάρα καπνιστών.
Ρυθμίστε τον καπνιστή στους 250°F χρησιμοποιώντας μπισκότα από ξύλο μήλου, σφενδάμου ή βελανιδιάς.
Καπνίστε το κοτόπουλο μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 165°F.
Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα πιάτο και από πάνω ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα τσιμιτσούρι.
Με Στηβ Σίλκα