Smoked Chicken Bone Broth Recipe

Καπνιστό Ζωμός οστού κοτόπουλου Συνταγή



Έχετε καπνίσει ένα καταπληκτικό κοτόπουλο στον καπνιστή σας Bradley και έχει απολαύσει όλοι στο τραπέζι ... αλλά τι κάνετε με τα οστά αφού έχουν πάρει καθαρό; Γιατί να μην φτιάξετε το καλύτερο καπνιστό ζωμό κοτόπουλου που μπορούν να αγοράσουν τα χρήματα;! Ορίστε!

Ingredients

1 Κουφάρι κοτόπουλου από καπνιστό κοτόπουλο ή οποιοδήποτε ψητό κοτόπουλο

1 κρεμμύδι – κομμένο στη μέση

4 σκελίδες σκόρδο

2 καρότα – χοντροκομμένη

2 ραβδιά σέλινου ή καρδιά από κοτσάνι – χοντροκομμένη μπριζόλα

Μικρή χούφτα φρέσκο κόλιανδρο

2” κομμάτι τζίντζερ – ξεφλουδισμένο

Για το βράσιμο:

5 Κόκκους πιπεριού

½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

2 Φύλλο δάφνης

Μικρό ματσάκι φρέσκο θυμάρι

16 φλιτζάνια κρύο νερό

Αλάτι και πιπέρι (αν θέλετε)

Preparation

Ξεκινήστε το Bradley Smoker στους 300ºF (148,9ºC), χρησιμοποιώντας Apple ή Mesquite και ρυθμίστε την ώρα για 1 ώρα και 20 λεπτά. Κόψτε τα λαχανικά σας και τοποθετήστε τα σε μια σχάρα. Τώρα, χρησιμοποιώντας λίγο αλουμινόχαρτο, δημιουργήστε μια επίπεδη επιφάνεια με ένα χείλος για να πιάσετε τυχόν χυμούς σε μια άλλη σχάρα και τοποθετήστε όλα τα κόκαλα και τα κομμάτια από το σφάγιο καπνιστού κοτόπουλου Bradley. Απλώστε τα για να πάρουν όλοι λίγο περισσότερο καπνό. Τοποθετήστε το σε προθερμασμένο καπνιστή και αφήστε το μέχρι να τελειώσει η ώρα.

Μόλις τα υλικά είναι έτοιμα να βγουν από τον καπνιστή, τραβήξτε τα και ρίξτε τα όλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Γεμίστε με το κρύο νερό και τα υλικά που σιγοβράζουν. Αφήνουμε να σιγοβράσει λίγο, αλλά ακόμα να σιγοβράζει στην εστία και το βάζουμε σε ένα καπάκι. Τώρα, εδώ είναι το κλειδί. Χρόνος. Αφήστε το να σιγοβράσει για οπουδήποτε από 6 ώρες έως 24 ώρες! Όσο περισσότερο διαρκεί, δημιουργείται μια πιο βαθιά γεύση και περισσότερα θρεπτικά συστατικά μπορούν να τραβηχτούν από το μυελό των οστών.

Μόλις σιγοβράσει στον επιθυμητό χρόνο, σβήστε την εστία και αφήστε τον ζωμό από τα κόκαλα του κοτόπουλου να κρυώσει ελαφρώς. Όταν κρυώσει, με ένα σουρωτήρι ζυμαρικών, μεταφέρουμε τον ζωμό σε άλλη καθαρή κατσαρόλα. Πετάξτε όλα τα υλικά που έχετε στραγγίσει. Έχουν κάνει τη δουλειά τους. Τώρα, το κομμάτι καθαρισμού για το ζωμό. Σε ένα λεπτό σουρωτήρι, στρωμένο με τυρί, συγκρατήστε το ζωμό για να πιάσει όλα τα λεπτά σωματίδια των βοτάνων και των κόκκων πιπεριού. Θα σας μείνει ένας όμορφος ζωμός από κόκαλα χρυσού.

Συμβουλές για την αποθήκευση:

Διατηρείται στο ψυγείο για όχι περισσότερο από 5 ημέρες. Είμαι σίγουρος ότι θα το χρησιμοποιήσετε σε σούπες και ακόμη και να πίνετε το πρωί.

Αν θέλετε να το καταψύξετε: ρίξτε 2 φλιτζάνια ζωμό σε μια σακούλα κατάψυξης διπλής κλειδαριάς. Σημειώστε το και πόση ποσότητα περιέχει. Θα σας βοηθήσει να μάθετε τι είναι αργότερα! Στην κατάψυξή σας, απλώστε ένα ταψί και τα σακουλάκια με το ζωμό. Θα παγώσουν και θα διευκολύνουν την αποθήκευση!

Μπορείτε επίσης να το κάνετε σταθερό στο ράφι κονσερβοποιώντας το ζωμό. Ακολουθώντας τις κατάλληλες οδηγίες για την υγεία, μπορείτε να βάλετε το ζωμό σας σε καθαρά βάζα και να βράσετε για όσο χρόνο θέλετε.

Συνταγή από: Cory Walby – Κουζίνα δοκιμής το βράδυ του Σαββάτου