Smoked Italiano chicken halves recipe

Καπνιστό Italiano κοτόπουλο μισά Συνταγή



Απολαύστε τη νόστιμη γεύση των καπνιστών ιταλικών κοτόπουλων μας, που εγχέεται με αρωματικά ιταλικά βότανα και μπαχαρικά, για μια γαστρονομική εμπειρία.

Ingredients

1½ Kg (3 lb) τηγανητό κοτόπουλο κομμένο στη μέση

750 Ml (3 γ) ιταλικό ντρέσινγκ

Τρίψιμο:

125 ml (½ γ) πάπρικα

45 ml (3 κουταλιές της σούπας) χοντρό αλάτι

30 ml (2 κουταλιές της σούπας) χοντρό τριμμένο μαύρο πιπέρι

30 ml (2 κουταλιές της σούπας) αποξηραμένος βασιλικός

15 ml (1 κουταλιά της σούπας) αποξηραμένο θυμάρι

15 ml (1 κουταλιά της σούπας) αποξηραμένη ρίγανη

30 ml (2 κουταλιές της σούπας) σκόνη σκόρδου

15 ml (1 κουταλιά της σούπας) ξηρή μουστάρδα

15 ml (1 κουταλιά της σούπας) κρεμμύδι σε σκόνη

10 ml (2 κουταλιές της σούπας) πιπέρι καγιέν

Preparation

Ξεπλύνετε τα μισά κοτόπουλο και στεγνώστε τα. Αλατοπιπερώστε με τρίψιμο και από τις δύο πλευρές και αφήστε να σταθεί για τουλάχιστον μία ώρα.

Τοποθετήστε τα μισά κοτόπουλου σε μια πλαστική σακούλα με 500 ml (2 c) ιταλικό dressing και βάλτε το στο ψυγείο για μια νύχτα.

Βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.

Πετάξτε την υπόλοιπη μαρινάδα.

Μέθοδος καπνίσματος:

Προθερμάνετε το Bradley Smoker σας μεταξύ 105°C και 120°C (220°F και 250°F).

Χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση Special Blend καπνίζετε/μαγειρεύετε το κοτόπουλο για 3 ώρες περίπου.

Αλείψτε το κοτόπουλο με τα υπόλοιπα 250 ml (1 γ) ιταλικό ντρέσινγκ για την τελευταία ώρα.

Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος για να βεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλο είναι ψημένο.

Για να εξυπηρετήσει:

Σερβίρετε με ένα πιάτο ζυμαρικών με σάλτσα ντομάτας και χόρτα.