Καπνιστό κάρυ Κοτόπουλο Συνταγή σαλάτας
Το μυστικό για το τέλειο καπνιστό στήθος κοτόπουλου είναι η άλμη κοτόπουλου και η σωστή εσωτερική θερμοκρασία. Τα στήθη κοτόπουλου μπορεί να είναι ένα από τα πιο δύσκολα κρέατα για να καπνίζουν καλά, επειδή είναι τόσο φτωχό εύκολο να ξεπεράσει.
Ingredients
1 γαλόνι νερό
⅓ Φλιτζάνι αλάτι κονσερβοποίησης
½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας Morton Tender Quick
1,5 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ
2 κουταλιές της σούπας λευκό πιπέρι
Κεφάλι μαρουλιού
4 στήθη κοτόπουλου (ένα για κάθε σαλάτα)
Ψιλοκομμένες ντομάτες «hot house» (η ποσότητα είναι προσωπική προτίμηση)
Τριμμένο τυρί Colby jack (η ποσότητα είναι προσωπική προτίμηση)
Σχοινόπρασο (η ποσότητα είναι προσωπική προτίμηση)
Preparation
Κάρυ άλμη κοτόπουλου:
Διαλύουμε εντελώς το αλάτι και τη ζάχαρη πριν προσθέσουμε το κοτόπουλο στην άλμη. Και βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία της άλμης είναι κάτω από 41°F για ασφάλεια. Προσπαθώ να τους χαλαρώσω στα 38°F βαθμούς.
Καπνιστό κοτόπουλο με κάρυ:
Μουλιάζουμε σε άλμη για 2 με 4 ώρες. Θα είναι πιο αλμυρά όταν αλατιστούν περισσότερο και θα έχουν λίγο περισσότερη γεύση από τα καρυκεύματα. Αφού αλατίσετε, αφήστε το κοτόπουλο να στεγνώσει στον αέρα σε μια σχάρα πριν μπουν στο καπνιστή. Θα έχετε καλύτερη γεύση καπνού αν το κοτόπουλο είναι στεγνό.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο προθερμασμένο καπνιστή Bradley, το οποίο λειτουργεί στους 220°F. Χρησιμοποιώ hickory και μήλο, τοποθετώ κάθε άλλο Bisquette, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας. Απλώς κρατήστε τον καπνό στην ελαφριά πλευρά. Το κοτόπουλο είναι ευαίσθητο και δεν χρειάζεται να καπνίζει όσο άλλα κρέατα.
Χρειάζονται από 3-4 ώρες για να φτάσουν τα στήθη κοτόπουλου στους 160 βαθμούς σε Bradley Smoker. Τότε τα βγάζετε σε μια πιατέλα, τα σκεπάζετε με μια σκηνή από αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε να ξεκουραστούν για 10 με 15 λεπτά πριν τα κόψετε οριζόντια για να τα τοποθετήσετε στη σαλάτα. (πρόταση σερβιρίσματος: μόνο για εμφάνιση, μπορείτε να ανάψετε το Bradley Grill και να τοποθετήσετε στήθος κοτόπουλου στη σχάρα, απλά για να λάβετε τα σημάδια του γκριλ για ευχάριστο σερβίρισμα, όπως κάναμε με το δικό μας)
Οδηγίες για το κρεβάτι με μαρούλι:
Κόψτε το κεφάλι του μαρουλιού στη μέση. Πλένουμε με κρύο τρεχούμενο νερό και στραγγίζουμε καλά.
Συνδυάστε ψιλοκομμένες ντομάτες «hot house», τριμμένο τυρί Colby jack, σχοινόπρασο σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν καλά. Διατηρώ ψυχρόν.
Τοστ κανονικό οικιακό «ψωμί σάντουιτς» εποχής με ελαφρύ ξεσκόνισμα σκόνης κάρυ και κομμένο σε κομμάτια για χρήση ως κρουτόν
Κόβουμε κάθε μισό κεφάλι μαρουλιού σε 2 ή 3 φέτες, ανάλογα με το μέγεθος. ψιλοκόψτε σε κομμάτια 2-3 ιντσών, τοποθετήστε σε ένα πιάτο σαλάτας.
Προσθέστε διαγώνιες φέτες καπνιστού κοτόπουλου κάρυ στην κορυφή του κρεβατιού σας με μαρούλι
Προαιρετικά: dressing με κουτάλι πάνω από κάθε κρεβάτι σαλάτας όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα. (το καπνιστό κάρυ και το καρύκευμα που προστίθεται κάνει το ντρέσινγκ προαιρετικό