Καπνιστό Στήθος γαλοπούλας χωρίς κόκαλα Συνταγή
Αφεθείτε σε μια συνταγή μαστίγας μαστίχας, που θα αφήσει τα γεύση σας που θέλουν περισσότερο. Το μίγμα ξηρού τρίτου του αλάτι kosher, της καστανιάς ζάχαρης, του μαύρου πιπέρι, της πάπρικας και του πιπέρι καγιέν, σε συνδυασμό με τη διαδικασία αργής καπνίσματος, δημιουργεί μια ζουμερή και γευστική γαλοπούλα που είναι ιδανική για κάθε περίσταση.
Ingredients
3 κουταλιές της σούπας αλάτι Kosher
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη (είτε ανοιχτή είτε σκούρα)
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι καγιέν
4-6 λίβρες λευκό στήθος γαλοπούλας χωρίς κόκαλα (χρησιμοποιώ μάρκα μελισσόχορτο)
Preparation
Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά μαζί.
Αλείψτε τη γαλοπούλα με λίγο φυτικό λάδι και εφαρμόστε τρίψιμο σε όλα τα σημεία του στήθους.
Τυλίξτε σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Τοποθετήστε το στήθος σε προθερμασμένο καπνιστή στους 250°F και εφαρμόστε 6 μπισκότα κεράσι (ή μπισκότα της επιλογής σας).
Καπνίζετε/μαγειρεύετε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 165°F.
Αφαιρέστε το στήθος από το καπνιστή, τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 - 20 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η εσωτερική θερμοκρασία θα αυξηθεί ακόμη 5 - 10°F. Το κρέας βγαίνει υγρό, τρυφερό και νόστιμο.