alt="smoked turkey"

Καπνιστό μήλο καπνιστό Τουρκία Συνταγή



Φοβερο! Όταν βγήκε από τον καπνιστή, ο καθένας άρχισε να φωτογραφίζει! Η γεύση ήταν εκπληκτική. Δεν είναι υπερβολικά γλυκό όπως θα περίμενε κανείς. Το δέρμα ήταν τέλειο!

Ingredients

3 λίτρα χυμός μήλου

1 ½ κιλό καστανή ζάχαρη

1 ½ Φλιτζάνι αλάτι kosher

4 Πορτοκάλια - σε τέταρτα

6 ουγγιές φρέσκο τζίντζερ - κομμένο σε λεπτές φέτες

15 ολόκληρα γαρίφαλα

6 φύλλα δάφνης

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

14 λίβρες γαλοπούλα

Φυτικό λάδι για το βούρτσισμα της γαλοπούλας

Preparation

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, βάζετε το χυμό μήλου, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι να πάρουν βράση, ανακατεύοντας να διαλυθούν η ζάχαρη και το αλάτι.

Μαγειρεύουμε για ένα λεπτό, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τον αφρό. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε έναν πλαστικό κουβά 5 γαλονιών ή άλλο δοχείο (χρησιμοποιώ ένα ψυγείο) αρκετά μεγάλο για να κρατάει εύκολα τη γαλοπούλα, συνδυάστε 3 λίτρα νερού, τα πορτοκάλια, το τζίντζερ, τις σκελίδες, τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο. Προσθέστε το μείγμα του χυμού μήλου και ανακατέψτε.

Αφαιρέστε και πετάξτε το λίπος από την κοιλότητα της γαλοπούλας. Κρατήστε το λαιμό και τα εντόσθια για άλλη χρήση. Ξεπλύνετε τη γαλοπούλα μέσα και έξω, στραγγίστε και βυθίστε τη γαλοπούλα στην άλμη. Εάν χρειάζεται, προσθέστε ένα μεγάλο βάρος για να βεβαιωθείτε ότι έχει βυθιστεί πλήρως. Βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Καπνίστε στους 230°F για περίπου τουλάχιστον 3-4 ώρες μέχρι ο μηρός να εγγραφεί στους 180°F και το στήθος να φτάσει στους 165°F. Πρόσθεσα καπνό μήλου για τα πρώτα 90 λεπτά.