Το Bourbon και το Herb καπνίζουν Τουρκία Συνταγή
Η Τουρκία είναι μια πολύ ευέλικτη πρωτεΐνη. Και κατά τη γνώμη μου, ενώ μια ψημένη γαλοπούλα μπορεί να είναι νόστιμη εάν αντιμετωπιστεί σωστά. Μια καπνιστή συνταγή γαλοπούλας μπορεί να φτάσει στα αποτελέσματα που ξεπερνούν ακόμη και το γεμιστό και ψητό πουλί.
Είχα μια ευκαιρία φέτος για να εξασφαλίσω μια δεύτερη γαλοπούλα από ένα τοπικό αγρόκτημα της Τουρκίας. Ήταν ένα 16 λίβρες, όλα τα φυσικά φάσμα που έθεσε πουλί. Το είδα ως την τέλεια ευκαιρία να κάνω κάποιο κάπνισμα. Και στη συνέχεια στο πακέτο κενού και να παγώσει μια σειρά από περικοπές - ειδικά πολλά κομμένα κρέατα για σάντουιτς (βλ. Συνταγή παρακάτω).
Ingredients
Μια γκάμα αυξημένη, φυσική γαλοπούλα
Για την ξηρή άλμη:
Συνδυάστε ένα μείγμα είτε ξηρών είτε φρέσκων βοτάνων.
Θυμηθείτε ότι τα ξηρά βότανα θα φέρουν πιο έντονη γεύση. Χρησιμοποίησα κυρίως φρέσκα βότανα.
Τέσσερα κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο (βελόνες από το στέλεχος)
Τέσσερα κλωνάρια φρέσκο φασκόμηλο
10 - 12 κλωναράκια φρέσκο κοινό θυμάρι
Τέσσερις σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
Δύο κουταλάκια του γλυκού του μαραθόσπορου
Ενας κουταλάκι του γλυκού από ξύσμα λεμονιού
Ενας κουταλάκι του γλυκού από νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
Μισό φλιτζάνι αλάτι kosher
Δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη turbinado (ζάχαρη ακατέργαστη)
Βάλτε όλα τα υλικά στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.
Για τον καπνό:
Δύο μήλα - κομμένα στη μέση
Ένα μεγάλο κρεμμύδι - κομμένο στη μέση
Τρεις ή τέσσερις ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
Τέσσερα κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
Ένα φλιτζάνι από το αγαπημένο σας Bourbon
Μπισκότα ουίσκι δρυός
Συνταγή για ένα νόστιμο σάντουιτς:
Μία ντεμί-μπαγκέτα
Τριπλή κρέμα τυριού Brie
Ζελέ καυτερή πιπεριά
Ρόκα
Φέτες καπνιστή γαλοπούλα
Preparation
Τρίψτε το μείγμα Dry Brine σε όλη τη γαλοπούλα - πάνω, κάτω και μέσα στην κοιλότητα.
Ψύξτε τη γαλοπούλα, ξεσκέπαστη, στο ψυγείο για 24 ώρες.
Τριάντα λεπτά πριν το κάπνισμα, αφαιρέστε τη γαλοπούλα από το ψυγείο και ξεπλύνετε την άλμη – αφιερώστε λίγο χρόνο σε αυτό και αφαιρέστε την άλμη από το πουλί. Χρησιμοποιήστε κρύο τρεχούμενο νερό.
Στεγνώστε καλά τη γαλοπούλα και βάλτε τα μήλα, το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου στην κοιλότητα μαζί με τα κλωνάρια δεντρολίβανου.
Τρίψτε το Bourbon σε όλο το εξωτερικό της γαλοπούλας.
Καπνός:
Καπνίστε τη γαλοπούλα στα μπισκότα Whisky Oak στους 220 - 225ºF για 6-8 ώρες.
Πασπαλίστε με το Bourbon όχι περισσότερες από τρεις φορές κατά τη διάρκεια ολόκληρης της διαδικασίας καπνίσματος.
Αναζητήστε εσωτερική θερμοκρασία 150 - 160ºF.
Όταν η γαλοπούλα πάρει θερμοκρασία και γίνει, την αφαιρούμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ξύλο κοπής για 15 - 20 λεπτά.
Αφαιρέστε τα φρούτα και τα λαχανικά από την κοιλότητα.
Χαράζουμε, κόβουμε σε φέτες και απολαμβάνουμε!
Σάντουιτς:
Ανοίξτε την μπαγκέτα και απλώστε το Brie στη μία πλευρά του ψωμιού.
Απλώνουμε το ζελέ πιπεριάς από την άλλη πλευρά του ψωμιού.
Στρώνουμε φέτες από την καπνιστή γαλοπούλα πάνω από το τυρί.
Στρώστε τη ρόκα πάνω από τη γαλοπούλα, κλείστε το σάντουιτς και απολαύστε!