Boudreaux's Smoked Turkey Recipe

Boudreaux's ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΣυνταγήΤο κάπνισμα μιας Τουρκίας παίρνει σίγουρα λίγο περισσότερο από το ψήσιμο. Διαβάστε παρακάτω και προγραμματίστε εκ των προτέρων, ώστε να μπορείτε να έχετε αρκετό χρόνο για την τέλεια γαλοπούλα!

Πάω να χρησιμοποιήσω το Bradley μου για μία από τις γαλοπούλες μας αυτή την ερχόμενη ημέρα των ευχαριστιών. Θα είναι η πρώτη φορά που θα χτυπήσει ποτέ και θα καπνίσει μια Τουρκία. Έχω βρει αρκετές συνταγές άλμης και η διαδικασία φαίνεται αρκετά απλή. Νομίζω ότι θα κάνω ένα τρίψιμο κάτω από το δέρμα επίσης.

Το πράγμα που πραγματικά αναρωτιέμαι αν και είναι πόσο καπνός για να δώσω το πουλί. Ξέρω ότι θα χρειαστούν αρκετές ώρες για να μαγειρέψει πλήρως το πουλί. Ζω στη βόρεια Νεβάδα και η εξωτερική θερμοκρασία θα είναι δροσερό. Πρέπει να τρέξω καπνό όλη την ώρα το μαγείρεμα, ή να το πετάξω αρκετό καιρό για 2 ή 3 ώρες καπνού.

Ευτυχώς, ήρθα με αυτή τη συνταγή από τον Cajunboudreaux και αυτές είναι μερικές επιπλέον προτάσεις που πήρα από αυτόν.

Ανοίξτε το για 24 ώρες και στη συνέχεια εφαρμόστε καπνό για περίπου 5 ώρες. Καπνίζω στο 190 F. Χρησιμοποιώ το Hickory με κάθε 4ο puck να είναι μήλο. Με την καύση παρατήρησης τόσο καθαρό δεν είναι πάνω από τον καπνό. Αν θέλετε να πάρετε λίγο τρελό και να χτυπήσετε τις κάλτσες των ανθρώπων μακριά, κρύο καπνό για 2 ώρες, τότε βαθιά τηγανητά 3 λεπτά ανά λίβρα. Θα ήθελα επίσης να σας προτείνω να καλύψετε το πουλί με την κίτρινη μουστάρδα των γαλλικών και να εφαρμόσετε το Cajun καρυκεύματα προς τα έξω. Παρακάτω είναι η σπιτική μου άλμη και οι τυπικές κατευθύνσεις.

Ingredients

Bourdeaux's Turkey Brine:

άλμη (24 ώρες)

1 Gal νερό - θα χρειαστείτε περισσότερο νερό, απλώς χρησιμοποιήστε το ως τραπέζι

1 Φλιτζάνι αλάτι

¾ Cπάνω από σάλτσα σόγιας

½ ντοπάνω από λευκή ζάχαρη

½ ντοπάνω από καστανή ζάχαρη

½ ντοπάνω από μέλι

½ ντοπάνω από μηλόξυδο

4 κουταλιές της σούπας μαύρο πιπέρι

3 – 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο

1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι

2 κουταλάκια του γλυκού καρύκευμα tony chachere

1 πορτοκάλι σε φέτες

1 μήλο κομμένο σε φέτες

Preparation

Για να άλμη μια Τουρκία:

Προμήθειες: Για να αλατίσετε σωστά μια γαλοπούλα, πρέπει να ξεκινήσετε το βράδυ πριν σκοπεύετε να μαγειρέψετε. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον 10 με 12 ώρες (προγραμματίστε 1 ώρα ανά κιλό γαλοπούλας), ένα δοχείο αρκετά μεγάλο για να χωρέσει τη γαλοπούλα σας και αρκετή άλμη για να την καλύψετε.

Θα χρειαστείτε επίσης αλάτι, νερό, ζάχαρη, καρυκεύματα και αρκετό χώρο για να το βάλετε στο ψυγείο. Ένα μεγάλο δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα ή ακόμα και ένας καθαρός πλαστικός κάδος 5 γαλονιών θα ήταν εξαιρετικά δοχεία.

Όποιο δοχείο κι αν επιλέξετε, η γαλοπούλα πρέπει να έχει αρκετό χώρο για να γυρίσει, άρα θα πρέπει να είναι μεγάλη. Τόσο η Reynolds (σακούλα ψησίματος σε φούρνο για γαλοπούλες) όσο και η ζιμπλόκ (τσάντα αποθήκευσης XL) κάνουν πολύ μεγάλες επανασφραγιζόμενες σακούλες ασφαλείς για τα τρόφιμα που είναι ιδανικές για άλμη.

Η γαλοπούλα:

Η γαλοπούλα θα πρέπει να καθαριστεί, να αποψυχθεί τελείως και δεν πρέπει να είναι γαλοπούλα που ξεκολλάει ή κοσέρ. Οι γαλοπούλες που λιώνουν μόνοι τους και οι γαλοπούλες Kosher έχουν προστεθεί αλμυρό ζωμό που θα κάνει την αλμυρή γαλοπούλα σας πολύ αλμυρή. Μια φρέσκια γαλοπούλα λειτουργεί καλύτερα, αλλά μια εντελώς αποψυγμένη, προηγουμένως κατεψυγμένη γαλοπούλα θα λειτουργήσει εξίσου καλά.

Οι άλμη μπορεί να είναι καυτερές με πιπεριές και καγιέν, αλμυρές με βότανα και σκόρδο ή γλυκές με μελάσα, μέλι και καστανή ζάχαρη.

Γλύκανση της άλμης:

Η ζάχαρη είναι προαιρετική για οποιαδήποτε άλμη, αλλά λειτουργεί για να εξουδετερώσει τη γεύση του αλατιού. Ενώ μπορείτε να επιλέξετε μια άλμη χωρίς ζάχαρη, σας συνιστώ να προσθέσετε ζάχαρη (κάθε είδος «γλυκού» θα κάνει) για να διατηρήσετε τη γεύση της γαλοπούλας. Προσθέστε έως και 1 φλιτζάνι ζάχαρη ανά γαλόνι άλμης. Όπως και το αλάτι, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη έχει διαλυθεί πλήρως.

Ρύθμιση:

Τοποθετήστε τη γαλοπούλα σε ένα δοχείο και ρίξτε αρκετή άλμη για να την καλύψει εντελώς, με μια ή δύο ίντσες να περισσέψει. Δεν θέλετε κανένα μέρος της γαλοπούλας πάνω από την επιφάνεια της άλμης. Τώρα το βάζετε ολόκληρο στο ψυγείο. Η γαλοπούλα πρέπει να κάθεται στην άλμη για περίπου 1 ώρα ανά κιλό γαλοπούλας. Το να μαγειρεύετε πολύ είναι πολύ χειρότερο από το να μην αλατίζετε αρκετά, γι' αυτό προσέξτε την ώρα.

Μείνε ήρεμος:

Δεν έχετε χώρο στο ψυγείο; Δοκιμάστε ένα ψυγείο. Ένα ψυγείο αρκετά μεγάλο για να κρατήσει τη γαλοπούλα σας κάνει ένα καλό δοχείο για τη γαλοπούλα και την άλμη σας. Το ψυγείο θα σας βοηθήσει να το διατηρήσετε δροσερό και θα σας επιτρέψει να αλατίσετε τη γαλοπούλα σας χωρίς να καταλαμβάνετε πολύτιμο χώρο στο ψυγείο. Αν ο καιρός είναι δροσερός, αλλά όχι παγωμένος, μπορείτε να το βάλετε όλο έξω μέχρι να χρειαστείτε τη γαλοπούλα. Εάν ο καιρός είναι ζεστός, γεμίστε μια σακούλα με φερμουάρ με πάγο. Τοποθετήστε το στο ψυγείο με τη γαλοπούλα και την άλμη και θα διατηρήσει τη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας άλμης.

Πλύση:

Όταν είστε έτοιμοι να αρχίσετε να μαγειρεύετε τη γαλοπούλα σας, αφαιρέστε την από την άλμη και ξεπλύνετε την καλά στο νεροχύτη με κρύο νερό, μέχρι να φύγουν όλα τα ίχνη αλατιού από την επιφάνεια μέσα και έξω. Πετάξτε με ασφάλεια την άλμη και μαγειρέψτε τη γαλοπούλα σας κανονικά. Θα παρατηρήσετε τη στιγμή που θα αρχίσετε να χαράζετε τη γαλοπούλα σας ότι η άλμη τη βοήθησε να διατηρήσει την υγρασία. Η πρώτη μπουκιά θα σας πουλήσει για πάντα γαλοπούλες σε άλμη και αφού το δοκιμάσετε, θα θέλετε να αλατίσετε όλα τα πουλερικά σας.

Απολαύστε και καλή τύχη. Θα περάσεις καλά!