Καπνισμένο Χαρίσα και καστανή ζάχαρη Φτερούγες κοτόπουλου Συνταγή
Καπνισμένο Harissa και Brown Sugar κοτόπουλο φτερούγες
Τα πικάντικα, κολλώδη φτερά είναι τα καλύτερα! Για περισσότερες συνταγές πτέρυγας, δοκιμάστε τα φτερά Berbere Berbere, μαροκινά φτερά. ή φτερά κοτόπουλου κάρυ με βουτιά γιαούρτι μέντα και καπνιστά φτερά βουβάλου.
Απλά έχετε πολλές χαρτοπετσέτες γύρω.
Ingredients
2 κιλά φτερούγες κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας πάστα χαρίσα
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μπισκετάκια από ξύλο Bradley
Preparation
Εάν θέλετε, κόψτε κάθε φτερούγα κοτόπουλου σε τρεις μερίδες: τυμπανάκι, μεσαίο μέρος και άκρη. Πετάξτε την άκρη των φτερών και τοποθετήστε τις άλλες μερίδες σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την πάστα χαρίσα με την καστανή ζάχαρη, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι. Ρίξτε τα φτερά στο μείγμα, ώστε να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.
Ρυθμίστε το καπνιστή στους 250°F χρησιμοποιώντας ξύλινα μπισκότα της επιλογής σας.
Τοποθετήστε τα φτερά σε σχάρες καπνιστών (ή σε ένα αντικολλητικό χαλάκι Magic Mat στις σχάρες) και καπνίστε για περίπου 2 – 2 ½ ώρες ή μέχρι να ψηθούν.
Αφαιρούμε φτερά από το καπνιστό και σερβίρουμε.