Καπνιστό Κοτόπουλο της Άπω Ανατολής Συνταγή
Η σάλτσα Hoisin είναι ένα πολύ κοινό συστατικό στην κινεζική κουζίνα, που χρησιμοποιείται ως γλάσο για το κρέας.
Ingredients
1 κιλό (2 λίβρες) στήθη κοτόπουλου, με κόκαλο μέσα
45 ml (3 κουταλιές της σούπας) σάλτσα hoisin (διατίθεται σε κινέζικα τμήματα)
30 ml (2 κουταλιές της σούπας) το καθένα ξύδι από λευκό κρασί, σέρι, νερό και λάδι
Preparation
Παρασκευή:
Ξεφλουδίστε το στήθος κοτόπουλου, αφαιρώντας όσο το δυνατόν περισσότερο λίπος. Αφήνω στην άκρη.
Βράζουμε τη σάλτσα hoisin, το ξύδι, το σέρι, το νερό και το λάδι, σε μια μικρή κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για ένα με δύο λεπτά. Δροσερός.
Καλύψτε όλες τις επιφάνειες των κομματιών κοτόπουλου, τρίβοντας καλά.
Αφήστε το κοτόπουλο να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για δύο ώρες.
Μέθοδος καπνίσματος:
Προθερμάνετε τον καπνιστή στους περίπου 85-100°C (185-220°F).
Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε λαδωμένα ράφια.
Μαγειρέψτε για περίπου 1½ – 2½ ώρες ή έως ότου ένα στιγμιαίο θερμόμετρο δείξει 55-60°C (130-140°F). Ο χρόνος μαγειρέματος θα ποικίλλει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες ανέμου.