Asian Style Smoked Chicken Recipe

Ασιατικό στυλ Καπνιστό κοτόπουλο Συνταγή



Αν ψάχνετε για μια συνταγή καπνιστού κοτόπουλου ασιατικού στυλ, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτό το άλμη πριν το κάπνισμα. Χρησιμοποίησα μια τροποποιημένη άλμη/μαρινάδα για μερικούς μηρούς κοτόπουλου. Βγήκαν αρκετά καλά. Μπορεί να είστε σε θέση να αντικαταστήσετε το χυμό λεμονιού για το ξίδι Sherry. Εάν απορροφήσετε το κοτόπουλο, συνήθως πιέζω το χυμό ½ λεμόνι σε ένα μπολ με αρκετό νερό μόνο για να καλύψει το κοτόπουλο. Αλλά περισσότεροι χυμός λεμονιού δεν θα έβλαπτε. Προσθέτοντας 1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού μπαχαρικού 5 αστέρων σε αυτή τη συνταγή είναι επίσης μια καλή ιδέα. Ακολουθεί μια άλλη επιλογή: Μερικές φορές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή άλμη με πουλερικά. Μετά τη μέτρηση της απαιτούμενης ποσότητας νερού, απλώς προσθέστε αλάτι (αποπληρωμένο) μέχρι να επιπλέει ένα αυγό. Στη συνέχεια, προσθέστε κάποια ζάχαρη demerara στο γούστο σας. Μερικοί σαν ένα μείγμα 50/50, αλλά είναι ένα προσωπικό γεύση. Συνήθως χρησιμοποιώ ζεστό νερό, καθώς το αλάτι και η ζάχαρη θα διαλύονται γρηγορότερα. Αλλά βεβαιωθείτε ότι η άλμη ψύχεται σωστά πριν από τη χρήση.

Ingredients

6 λίβρες μπούτια κοτόπουλου

16 Οζ χυμός μήλου

Μπύρα 12 Oz, επίπεδη (καλής ποιότητας)

¼ Κύπελλο Morton's Kosher αλάτι (2 ουγκιές)

¼ Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

¼ Κύπελλο ΓHinese σάλτσα σόγιας? ή άλλου είδους σάλτσα σόγιας

¼ Κύπελλο sξύδι ρέρυ

2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Worcestershire

4-6 σκελίδες σκόρδο - ψιλοκομμένες

Preparation

Συνδυάστε όλα τα συστατικά, εκτός από το κοτόπουλο, σε ένα μη αντιδραστικό δοχείο.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες για να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Στο μεταξύ, αφαιρέστε τυχόν επιπλέον λίπος από τους μηρούς του κοτόπουλου και ξεπλύνετε καλά. (Προαιρετικά, μου αρέσει να μουλιάζω το κοτόπουλο σε ένα μείγμα χυμού λεμονιού και νερού για περίπου 10 λεπτά. Φαίνεται να κάνει το κοτόπουλο πιο φρέσκια γεύση.)

Στεγνώστε και τοποθετήστε τους μηρούς σε ένα μη αντιδραστικό μπολ ή πλαστική σακούλα. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα τα μπούτια, τα βάζουμε στο ψυγείο και τα μαρινάρουμε για 4-6 ώρες.

Αφαιρέστε τους μηρούς από τη μαρινάδα και ξεπλύνετε ελαφρά.

Το βάζουμε ξεσκέπαστο στο ψυγείο και αφήνουμε να στεγνώσει στον αέρα για 2-4 ώρες, πριν το μαγείρεμα/καπνίσει.