Καπνιστό Κοτόπουλο και καλαμπόκι Συνταγή σκαφών
Αυτό το καπνιστό κοτόπουλο και το καλαμπόκι, με τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου, πατάτες και κατεψυγμένο καλαμπόκι σε μια απίστευτα παρηγορητική σούπα. Είναι τόσο εύκολο να προετοιμαστείτε, ότι δεν μπορείτε να πάτε στραβά με αυτό.
Ingredients
10 φλιτζάνια νερό
1 Καπνιστό σφάγιο κοτόπουλου
1 φύλλο δάφνης
3 σκελίδες σκόρδο
1 Μικρό κρεμμύδι - ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
4 Μέτριες πατάτες - καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
2 φλιτζάνια καλαμπόκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
2 Φλιτζάνια καπνιστό κρέας κοτόπουλου - σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 ½ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 10%.
Preparation
Σε ένα μεγάλο ολλανδικό φούρνο ή κατσαρόλα, προσθέστε το νερό, το καπνιστό κουφάρι κοτόπουλου, τη δάφνη και τις σκελίδες σκόρδου. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει. Αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 1 ½ - 2 ώρες για να γίνει ένας ωραίος ζωμός. Στραγγίζουμε το ζωμό και πετάμε το σφάγιο, τη δάφνη και το σκόρδο.
Ρίξτε ξανά στην κατσαρόλα 6-7 φλιτζάνια ζωμό μαζί με το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, τις πατάτες και το καλαμπόκι.
Ξαναβράζουμε τη σούπα και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 20 ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες σε κυβάκια.
Προσθέστε το καπνιστό κοτόπουλο σε κύβους, τα μπαχαρικά και την κρέμα. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά ακόμα.
Σερβίρετε ζεστό.