Herb Smoked Chicken

Καπνισμένο βότανο Κοτόπουλο Συνταγή



Ο βασιλικός, ο ρίγανος, ο μαϊντανός, το θυμάρι και το δεντρολίβανο δίνουν μια ειδική γεύση σε αυτό το κοτόπουλο καπνιστό βότανο. Το βούτυρο βοηθά να διατηρεί το κοτόπουλο υγρό ενώ καπνίζει. Καλύτερα αποτελέσματα εάν χρησιμοποιείτε τα bisquettes του Premium Hunter.

Ingredients

4 Μπούτια κοτόπουλου, με κόκαλα, με δέρμα

Για άλμη:

3½ L (περίπου 1 γαλόνι) Νερό

½ φλιτζάνι αλάτι kosher

½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

Για το σύνθετο βούτυρο βοτάνων:

¾ Φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

¼ φλιτζάνι φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά (χρησιμοποιήσαμε βασιλικό, ρίγανη, μαϊντανό, θυμάρι και δεντρολίβανο, διασκεδάστε με αυτό και ανακατέψτε το!)

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Μπισκετάκια Bradley Flavor – Premium Hunter's Blend Bisquettes

Preparation

Διαλύουμε τα υλικά για άλμη.

Κοτόπουλο άλμης όλη τη νύχτα.

Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την άλμη, ξεπλύνετε και στεγνώστε τα.

Προθερμάνετε τον καπνιστή στους 275-300°F με Premium Hunter's Blend Bisquettes.

Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια σχάρα σε ταψί ή ταψί αλουμινίου και στη συνέχεια τοποθετήστε το μέσα στο καπνιστή.

Ανακατέψτε τα υλικά για το βούτυρο από βότανα.

Αλείφετε περιοδικά το κοτόπουλο με βούτυρο.

Καπνίζετε για 2-3 ώρες ή μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 165°F.

Αφαιρέστε από το καπνιστή και αλείψτε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Συνταγή: Lena Clayton