Το στυλ Tandoori καπνίζει Κοτόπουλο Συνταγή
Είστε έτοιμοι να καλέσω τη ρουτίνα του δείπνου σας; Η συνταγή καπνιστού κοτόπουλου Tandoori είναι γεμάτη με τολμηρές, αρωματικές γεύσεις που θα μεταφέρουν τις γεύσεις σας κατευθείαν στην Ινδία. Το τρυφερό κοτόπουλο είναι εγχυμένο με καπνιστή καλοσύνη και ζωντανό μείγμα μπαχαρικών, καθιστώντας το το τέλειο κεντρικό κομμάτι για κάθε γεύμα.
Ingredients
6 μισά κοτόπουλο – φριτέζες περ. 1 κιλό (2 λίβρες) ή ολόκληρα πόδια με μηρούς
15 ml έως 30 ml (1 κουταλιά της σούπας έως 2 κουταλιές της σούπας) χοντρό αλάτι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ λεμόνι
250 Ml (1 γ) απλό γιαούρτι
5 ml (1 κουταλάκι του γλυκού) το καθένα ινδικά μπαχαρικά όπως σπόρος κύμινου, σπόρος κόλιανδρου, σπόρος μάραθου, ολόκληρο μαύρο πιπέρι, πιπέρι καγιέν και πάπρικα, αλεσμένα μαζί.
Preparation
Τρυπήστε το δέρμα στα κομμάτια του κοτόπουλου με ένα σουβλάκι κάνοντας αρκετές μικροσκοπικές τρύπες.
Χρησιμοποιώντας το μισό λεμόνι, τρίψτε το αλάτι και το σκόρδο στα κομμάτια του κοτόπουλου.
Σε ένα μεγάλο γυάλινο ή κεραμικό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι και τα καρυκεύματα.
Περιχύνουμε καλά κάθε κομμάτι του κοτόπουλου με το μείγμα γιαουρτιού.
Τοποθετούμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.
Μέθοδος καπνίσματος:
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και πετάμε τους χυμούς που έχουν απομείνει.
Προθερμάνετε το Bradley Smoker στους περίπου 100°C (220°F) με κλειστό αποσβεστήρα.
Τοποθετήστε το δέρμα του κοτόπουλου προς τα κάτω σε λαδωμένα σχάρες καπνιστών.
Βάλτε το κοτόπουλο μέσα στο Bradley Smoker και χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση Cherry καπνίστε/μαγειρέψτε το κοτόπουλο για περίπου 3 έως 4 ώρες ή μέχρι ένα στιγμιαίο θερμόμετρο να δείξει 60°C έως 70°C (140°F έως 160°F). Ανοίξτε μερικώς τον αποσβεστήρα μετά από 2 ώρες.