Καπνιστό μπάρμπεκιου Μπούτια κοτόπουλου Συνταγή
Οι μηροί κοτόπουλου κάνουν την ιδανική κοπή κοτόπουλου για τον καπνιστή: οστά, δέρμα. Αυτό το καπνιστό μπάρμπεκιου κοτόπουλου διαθέτει μια βουτυρώδη άλμη και ένα πικάντικο τρίψιμο, καπνισμένο στην τελειότητα με ξύλο hickory.
Ingredients
12-14 Μπούτια κοτόπουλου
1 φλιτζάνι από την αγαπημένη σας σάλτσα μπάρμπεκιου
½ λίβρα βούτυρο
Για άλμη:
4 φλιτζάνια νερό
¼ φλιτζάνι αλάτι kosher
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
Για τρίψιμο:
¼ φλιτζάνι αλάτι kosher
⅓ Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένος μαϊντανός
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
Μπισκετάκια με γεύση Bradley – Hickory
Preparation
Διαλύουμε μαζί τα υλικά για την άλμη.
Βυθίστε τα μπούτια κοτόπουλου σε άλμη και αφήστε τα σκεπασμένα στο ψυγείο για μια νύχτα ή τουλάχιστον για 4 ώρες.
Αφαιρέστε από την άλμη, ξεπλύνετε και στεγνώστε τα.
Ανακατεύουμε τα υλικά για τρίψιμο.
Τρίψτε το κοτόπουλο ομοιόμορφα.
Προθερμάνετε το καπνιστή στους 225°F με μπισκότα Bradley Hickory Flavor.
Λιώστε ½ κιλό βουτύρου και προσθέστε το υπόλοιπο τρίψιμο σε ένα αλουμινένιο ταψί.
Βάλτε το κοτόπουλο στο λουτρό βουτύρου και καπνίστε για 1 ½ ώρα.
Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το λουτρό βουτύρου.
Αλείψτε με σάλτσα μπάρμπεκιου και καπνίστε απευθείας στη σχάρα καπνιστών (το Bradley Magic Mats συνιστάται για να μην κολλήσει) για άλλα 30-45 λεπτά ή μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 165°F.
Σερβίρετε ζεστό με έξτρα σάλτσα μπάρμπεκιου.
Συνταγή: Lena Clayton