Smoked BBQ Chicken Thighs

Καπνιστό μπάρμπεκιου Μπούτια κοτόπουλου Συνταγή



Οι μηροί κοτόπουλου κάνουν την ιδανική κοπή κοτόπουλου για τον καπνιστή: οστά, δέρμα. Αυτό το καπνιστό μπάρμπεκιου κοτόπουλου διαθέτει μια βουτυρώδη άλμη και ένα πικάντικο τρίψιμο, καπνισμένο στην τελειότητα με ξύλο hickory.

Ingredients

12-14 Μπούτια κοτόπουλου

1 φλιτζάνι από την αγαπημένη σας σάλτσα μπάρμπεκιου

½ λίβρα βούτυρο

Για άλμη:

4 φλιτζάνια νερό

¼ φλιτζάνι αλάτι kosher

3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι

Για τρίψιμο:

¼ φλιτζάνι αλάτι kosher

⅓ Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας πάπρικα

2 κουταλιές της σούπας σκόρδο σε σκόνη

2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένος μαϊντανός

1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι

Μπισκετάκια με γεύση Bradley – Hickory

Preparation

Διαλύουμε μαζί τα υλικά για την άλμη.

Βυθίστε τα μπούτια κοτόπουλου σε άλμη και αφήστε τα σκεπασμένα στο ψυγείο για μια νύχτα ή τουλάχιστον για 4 ώρες.

Αφαιρέστε από την άλμη, ξεπλύνετε και στεγνώστε τα.

Ανακατεύουμε τα υλικά για τρίψιμο.

Τρίψτε το κοτόπουλο ομοιόμορφα.

Προθερμάνετε το καπνιστή στους 225°F με μπισκότα Bradley Hickory Flavor.

Λιώστε ½ κιλό βουτύρου και προσθέστε το υπόλοιπο τρίψιμο σε ένα αλουμινένιο ταψί.

Βάλτε το κοτόπουλο στο λουτρό βουτύρου και καπνίστε για 1 ½ ώρα.

Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το λουτρό βουτύρου.

Αλείψτε με σάλτσα μπάρμπεκιου και καπνίστε απευθείας στη σχάρα καπνιστών (το Bradley Magic Mats συνιστάται για να μην κολλήσει) για άλλα 30-45 λεπτά ή μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 165°F.

Σερβίρετε ζεστό με έξτρα σάλτσα μπάρμπεκιου.

Συνταγή: Lena Clayton