Καπνιστό νοτιοδυτικό Επιταχυντικό κοτόπουλο Συνταγή
Αυτή η συνταγή διαθέτει μια ολόκληρη κοπή κοτόπουλου για να τοποθετηθεί στον καπνιστή. Με αυτόν τον τρόπο, το καρύκευμα και ο καπνός μπορούν να εμπνεύσουν ολόκληρο το κοτόπουλο. Χρησιμοποιήστε bisquettes Premium Chili Cumin για να προσθέσετε ένα ενδιαφέρον στρώμα γεύσης.
Ingredients
1 ολόκληρο κοτόπουλο
1 κουταλιά της σούπας τσίλι σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½ κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
Μπισκετάκια με γεύση Bradley – Premium κύμινο τσίλι
Preparation
Χρησιμοποιώντας ψαλίδι κουζίνας, κόψτε κατά μήκος κάθε πλευράς της ραχοκοκαλιάς του κοτόπουλου.
Αφαιρέστε τη ραχοκοκαλιά και πετάξτε. Ανοίξτε το κοτόπουλο και κόψτε τον χόνδρο και το κόκαλο που βρίσκεται ανάμεσα στα στήθη. Γυρίστε το στήθος κοτόπουλου προς τα πάνω. Πιέστε προς τα κάτω για να ισιώσει.
Φτιάξτε το καρύκευμα ανακατεύοντας τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μικρό μπολ. Τρίψτε το καρύκευμα σε όλο το κοτόπουλο, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής κοιλότητας του πουλιού.
Ρυθμίστε το καπνιστή σας στους 275°F χρησιμοποιώντας μπισκότα Premium Chili Cumin ή άλλη γεύση μπισκότων της επιλογής σας.
Τοποθετήστε τη πέτσα του κοτόπουλου με την πλευρά προς τα πάνω σε μια σχάρα καπνιστών και απλώστε την έτσι ώστε να είναι επίπεδη στη σχάρα. Καπνίστε το κοτόπουλο για περίπου 3 ώρες ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία είναι 165°F.
Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τσιγάρο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Συνταγή από: Στηβ Σίλκα